Van’da şiddetli deprem

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 1:17 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 5:37 pm

Van’ın Özalp ilçesinde AFAD verilerine göre saat 13.03’te 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkezüssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.  Van Valisi yaptığı ilk açıklamada depremin merkez üssünden bildirilen bir hasarın olmadığını ve ekiplerin araştırmalarının sürdüğünü ifade etti.

Yerin 6.96 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 13.03’te gerçekleşti.

Van’ın İran sınırındaki ilçesi Özalp, saat 13.03’te depremle sallandı. Yerin 6.9 km derinliğinde meydana gelen deprem, AFAD verilerine göre 5,4 büyüklüğünde.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 13.03 sıralarında Van’ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

VAN VALİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise yaptığı ilk açıklamada “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor.” ifadelerini kullandı.

ABD savaş gemisi ‘Oak Hill’ Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Uzmanlar açıkladı: Sel suları koronavirüs taşır mı?