UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği ceza belli oldu

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 1:32 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 2:10 pm

UEFA, bozkurt işareti nedeniyle Merih Demiral‘a iki maç ceza verdi. TFF ve Merih Demiral cezanın kaldırılması için CAS’a başvurdu. Kurul İngiliz futbolcu Jude Bellingham’ın cezasını ise erteledi.

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım’da goller Merih Demiral’dan gelmişti. Demiral’ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması ise büyük ses getirdi. UEFA tepkilerin ardından Demiral hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma, UEFA Disiplin Kurulu’na gönderdi. Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

Savunma ardından UEFA Disiplin Kurulu kararını açıkladı. Kurul Demiral’a iki maç ceza verdi.  UEFA’dan yapılan açıklamada ise “Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir” denildi.

HOLLANDA MAÇINDA OYNAMAYACAK

Karar değişmediği takdirde Merih Demiral, çeyrek finaldeki Hollanda ve milli takımın tur atlaması durumunda yarı final maçında oynayamayacak.

TFF VE DEMİRAL CAS’A GİDİYOR

TFF ve Merih Demiral cezanın kaldırılması için CAS’a resmi başvuruda bulundu.

TFF Merih Demiral savunmasını UEFA’ya gönderdi!

BELLİNGHAM’IN CEZASI ERTELENDİ

UEFA ayrıca Slovakya maçındaki hareketi nedeniyle Jude Bellingham 1 maç men cezası verdi. Kurul bu cezayı erteledi.

Kaynak: AA