TÜRK-İŞ Başkanı’ndan ‘asgari ücret’ açıklaması

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 8:21 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 10:11 pm

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada “Benim aklımdaki rakam çok güzel. 10 bin derim, ama öyle değil o. İşverenler artmasını istemiyor. Diyorlar ki, asgari ücret artsın ama artan tarafını devlet karşılasın. Biz insanların cebine ne girecek ona bakıyoruz. Toplumu memnun edecek bir şey olur diye düşünüyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüşme gerçekleştirdi. Ardından bir açıklama yapan Atalay, “Her konuyu A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını söyledi. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, A’dan Z’ye anlatma imkanı bulduk” dedi.

“AÇ YOK” DİYEN ERDOĞAN OLANLARIN FARKINDAYMIŞ

Atalay, geçtiğimiz ay “Şimdi birileri diyor ki ‘aç kaldık’ aç kalan falan yok” diyen Erdoğan’ın “Ben olanların farkındayım, çalışmalarımız var” dediğini aktardı.

Erdoğan’ın ‘Aç falan yok’ sözlerine tepki yağdı

“İŞVERENLER İSTEMİYOR”

Asgari ücretteki artışın işverenler tarafından “istenmediğini” belirten Atalay “Şimdi burada aklımdaki “Rakam 10 bin” derim öyle değil. Söylediğinle aldığın arasında bir uyum olması lazım. Asgari Ücret alan kısım, “Asgari ücret artsın ama artan tarafın kısmını devlet karşılasın” istiyor.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücretli 750 TL zararda