Mehmet Büyükekşi TFF’nin yeni başkanı oldu

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:44 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 1:57 pm

TFF’nin yeni başkanı seçimde tek aday olan Mehmet Büyükekşi oldu. İş insanı Büyükekşi bir dönem Gaziantep Kulübü’ne de başkanlık yapmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu 307 delegeden 219’unun katılımı ile yapıldı. Genel kurulda tek aday olan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Lütfen bu hatadan dönelim” demişti. Koç ayrıca “TFF başkanı olacak kişinin ailesinden birinci derece kan bağı bu yapıyla dün, bugün ve yarın hiçbir ilişkisi olmamalı. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır” ifadesini kullanmıştı.

BÜYÜKEKŞİ’NİN LİSTESİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı. Büyükekşi’nin listesinde şu isimler yer aldı;

Alkın Kalkavan

Murat Aksu

Hamit Altıntop

Yusuf Günay

Ali Düşmez

Talat Papatya

Volkan Can

İbrahim Burkay

Nüket Ezberci

İdil Sürer

Müslüm Özmen

Yalçın Orhan

Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama

ÖZBEK: BÜYÜKEKŞİ’NİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

TFF Genel Kurulu’na katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün seçim döneminden söz ederek, “Galatasaray’ın birikmiş problemleri var. Buna odaklanarak seçime hazırlandık. Genel kurul üyelerimize ve taraftarlarımıza anlattık. Onlar da teveccüh ederek bizi seçti. Artık görev bizde. Biz de gerekeni yapacağız. Transferler üzerinde çalışıyoruz. Önünüzdeki günlerde açıklayacağız. Taraftarın da memnun olacağı bir takım kuracağız” dedi.

TFF seçimlerinde bir yıllığına yeni bir yönetim olacağını söyleyen Özbek, “Mehmet Büyükekşi de Türk futbolu ve iş dünyası için çok önemli birisi. Kendi kurmuş olduğu yönetim de çok kuvvetli. Kendisiyle Kulüpler Birliği Vakfı’nda Türk futboluyla ilgili bazı problemleri tartıştık. Olaylara yaklaşımı şeffaflığı öne çıkıyor. Başarılı olacağına inanıyorum. Başarılı olması için de bütün kulüplerin destek olup arkasında durması gerekiyor. Geçen gün yapılan toplantıda ortaya çıkan büyük bir destek var. Çalışma sürecinde de bu desteği göreceğini düşünüyorum. Ben iyi geçeceğini düşünüyorum. Mehmet Bey de içimizden gelen birisi, dolayısıyla problemlere çok yakın, son derece telaşsız bir yöntem sergileyecek. İyi bir yıl olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

NİHAT ÖZDEMİR İBRA EDİLDİ

TFF Eski Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimi, mali ve idari yönden ibra edildi.

Ali Koç’tan Erdoğan’a çağrı: Lütfen bu hatadan dönelim