Soylu’dan ‘İmamoğlu’na suikast girişimi’ açıklaması

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 5:45 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 6:10 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığı ile ilgili, “Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığı ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, İmamoğlu’na yönelik bir suikast girişiminin olmadığını söyledi.

Soylu, “Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir. Böyle bir suikast girişimi ve yakalanan kimse de söz konusu değildir. Bu tehditler her zaman vardır ama bunların kamuoyu ve medya ile paylaşılmamasını isteriz. Terör örgütlerinin bir hedefleri daha vardır kendilerinden söz ettirmek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik IŞİD militanlarınca suikast hazırlığı yapıldığı belirtilmişti. İBB kaynakları, İmamoğlu’na suikast planlandığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğruladı ancak IŞİD militanlarının yakalandığı bilgisinin kendilerinde olmadığını söylemişti.

OdaTV, 23 Kasım’da İmamoğlu’nun korumalarına “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” talimatı verildiğini yazarken, IŞİD’in Türkiye’deki militanlarına örgütün ‘Ekrem İmamoğlu öldürülsün’ emri verdiğini iddia etmişti.

TIKLAYINİmamoğlu’na suikast ihbarı

TIKLAYINHakkında suikast ihbarı yapılan İmamoğlu’ndan ilk açıklama