Sinan Oğan domuz bağını seçti!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 5:27 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 6:28 pm

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı’nın adayı olan Sinan Oğan, ikinci turda HÜDA PAR göndermesi yaparak ‘Domuz bağcılar’ dediği Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Oğan Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den iki kere kovulmuş ve seçimlerin birinci turunda muhalif bir tavır sergilemişti.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda sonuçlanamadı. İkinci tura kalan seçimlerde yüzde 5 oy alan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın oyları kritik bir hal aldı. 14 Mayıs öncesi “Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan bize gelmesin. Ne domuz bağı, ne Kandil dağı” demişti. Oğan, bu sözlerine rağmen AKP listelerinden Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR’ı meclise sokan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıkladı. Oğan bu açıklamalarıyla ‘domuz bağcıları’nı seçmiş oldu.

“BEDAVADAN ORTAK OLMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ

Sinan Oğan ikinci tur için pazarlık yapacağını belirtmişti. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimde ikinci tura kalamayacaklarını ama sonucunu belirleyeceklerini iddia ederek, “Tabii ki biz bedavadan ortak olmayacağız, bizim de bakanlıklar, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi taleplerimiz olacak” ifadesini kullanmıştı.

Sinan Oğan seçimi ikinci tura bırakmak ve pazarlık için aday olduğunu itiraf etti

OĞAN’IN GEÇMİŞİ

Oğan’ın söylemlerindeki bu tutarsızlıklar ilk değil. Oğan 2011 yılında MHP’den Iğdır Milletvekili oldu. 2015 yılında MHP Genel Başkanlığına talip oldu ancak 7 Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili adayı gösterilmeyince yaptığı, “MHP 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002′ deki hezimeti yaşayabilir. Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul’da HDP’nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” açıklamalarının ardından 26 Ağustos 2015’te partiden ihraç edildi. Daha sonra açtığı dava ile 2 Kasım 2015’te MHP’ye geri döndü.

‘HAYIR’ KAMPANYASI

Oğan 16 Nisan 2017’de düzenlenen anayasa değişikliği referandumuna partisi MHP’nin aksine ‘hayır’ oyu vereceğini açıklamış ve Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın ile birlikte ‘Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ Diyor’ kampanyasını başlatmışlardı. Oğan bu gelişmelerin ardından MHP’den ihraç edilmişti.

Sinan Oğan: İnce’den kopan oylar bana geliyor

ERDOĞAN SÖZLERİ SONRASI YUMRUKLU SALDIRIYA UĞRADI

Sinan Oğan  MHP’den Iğdır Milletvekili görevini yürüttüğü dönem mecliste söylediği, ”Sizin için Allah korkusundan bile daha önce geliyor Başbakan korkusu. Nedir bu haliniz, aklınızı başınıza alın. Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş” sözlerinin ardından yumruklu saldırıya uğradı.

 

“HIRSIZ DENİNCE AKLA AKP VE ERDOĞAN GELİYOR”

Oğan, 2014 yılında yaptığı paylaşımda AKP ve Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltmişti. Oğan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destek verdiği Erdoğan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye’de makul şüpheli olarak, hırsız dendiğinde ‘hırsız = Kaçak Saray = AKP= Erdoğan = Bakanlar’ akla geliyor.”

“AKP’YE SAYIN ÖCALAN GÖNDERMESİ”

Oğan, 2019 yılında yaptığı bir paylaşımda ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ‘Sayın’ diye hitap etmesine göndermede yaparak, “”Teröriste “Sayın” denilen bir mecliste bize sayın demeyin!” Bu sözü yıllar önce Gazi Meclis’imizde sarfetmiştik. Heyhat! İstanbul, sen nelere kadirsin. Yıllar sonra bu bebek katili, yine olmuş “Sayın Öcalan” Ne günlere kaldık ey Gazi hünkar. Eşek defterdar olmuş, katır Mühürdar

ALİYEV İDDİASI

Hem MHP ile ilgili açıklamaları hem de 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi Hizbullah göndermelerine rağmen Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Oğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede Aliyev’in ricası üzerine destek açıkladığı iddia edildi.

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 tarihinde Azerbaycanlı bir ailenin çocuğu olarak Iğdır’ın Melekli beldesinde doğdu.