Rusya’dan açıklama: İşbirliği için destek vereceğiz

Yayın tarihi: 16 Ekim 2019 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 1:44 pm

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında işbirliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi. Sergey Lavrov, Rusya’nın Kürtler ile Şam arasında anlaşmalara varılıp bu anlaşmaların yerine getirilmesini için teşvik etmeye devam edeceklerini belirtti.  Lavrov, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın beklenen Rusya ziyareti sırasında Suriye konusunun ele alınacağını ifade etti.

 

Erdoğan: Suriye’de asla ateşkes ilan edemeyiz

 

Lavrov, Suriye’nin kuzeydoğusundaki çatışmaların neticesinde IŞİD militanlarının dünyaya yayılmaya başladığını, bunun sorumlusunun Avrupa ülkeleri olduğunu ifade etti.

‘TERÖRİSTLERE VATANDAŞLIK VEREN ÜLKELER ONLARIN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMELİ’

Soçi’deki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) partner ülkeleri istihbarat ve güvenlik kuruluşları yöneticileri arasındaki toplantının açılışında konuşan Lavrov, Avrupa ülkelerinin son dönemde ne yapıp ne edip Suriye’de teröristlerin safında yer alan vatandaşlarını geri almayı reddettiğini ifade etti.

Lavrov, ayrıca “Müstakbel teröristlere vatandaşlık veren ülkeler de bu kişilerin sorumluluğunu üstlenmeli” dedi.

Hüsnü Mahalli: Bir Çar tarihsel iki düşman Sultan ve Kowboy’u bataklıktan kurtarmaya çalışıyor

Lavrov, “Rusya, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmeye, Kürtler ile Şam arasında anlaşmalara varılıp bu anlaşmaların yerine getirilmesini teşvik etmeye, Adana Mutabakatı’nda öngörüldüğü gibi Suriye ile Türkiye hükumetleri arasında ortak sınırlarında güvenliğin sağlanması için işbirliğine katkıda bulunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Lavrov, durumun ve Suriye’deki krizin genel anlamda çözüme kavuşturulmasının ancak ve ancak ülkenin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyulması temelinde mümkün olabileceğini vurguladı.

LAVROV: ERDOĞAN’IN RUSYA ZİYARETİNDE SURİYE KONUŞULACAK

Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklenen Rusya ziyareti sırasında Suriye konusunun ele alınacağını da ifade etti.