ÖSYM koronavirüs nedeniyle 7 sınavı erteledi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 3:43 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 4:11 pm

ÖSYM, Covid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

ÖSYM, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını ertelendiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Adaylarımız,

Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kabine toplantısının ardından yen tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yeni kısıtlamalar açıklamıştı.

Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını açıklayan Erdoğan, sınırlamanın hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 5’e kadar kesintisiz devam edeceğini kaydederek “Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz” demişti.

Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı akşamından itibaren uygulanacağını bildirmişti.