ÖSYM Başkanı Aygün açıkladı: İşte YKS tarihleri

Yayın tarihi: 18 Ocak 2021 Pazartesi 4:37 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2021 Pazartesi 5:22 pm

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ÖSYM sınav takvimini duyurdu. Aygün tarafından paylaşılan takvime göre TYT 26 Haziran’da; AYT ve YDT ise 27 Haziran’da yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 2021 yılı sınav takvimini açıkladı. Twitter hesabından duyuru yapan Aygün, sınav takvimine osym.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini açıkladı.

Aygün tarafından paylaşılan takvime göre, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 14 Mart’ta, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 18 Nisan’da, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 5 Mayıs’ta, Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz’da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik 1 Ağustosta, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi 7 Ağustos’ta, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi 8 Ağustos’ta yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında TYT 26 Haziran’da, AYT ve YDT ise 27 Haziran’da yapılacak. Başvuruları 17 Mart’ta başlayacak olan sınavların sonuçları ise 4 Ağustos’ta açıklanacak.

Salgın tedbirleri kapsamında 2021’e ertelenen sınav tarihleri ise şöyle: ALES 21 Şubat’ta, YÖKDİL 28 Şubat’ta, KPSS DHBT 11 Nisan’da yapılacak.

Aygün, tarafından paylaşılan takvim şöyle: