Muharrem İnce CHP’den istifa etti

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 1:48 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2021 Pazartesi 5:46 pm

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Yeni bir parti kuracaklarını ve Ağustos ayına kadar 60 ilde örgütleneceklerini söyleyen İnce, istifasının nedenini “Atatürk’ün emaneti kalmamıştır, tabela vardır sadece. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’u terk etti. İstanbul İşgal altındaydı. Ruhu, gönlü İstanbul’daydı ama işgalden kurtarmak için Samsun’a gitti. Ankara’dan İstanbul’u kurtardı. Ben de işgal altında olan Atatürk’ün emanetini, işgalden kurtarmak için terk ediyorum” sözleriyle açıkladı.

Muharrem İnce, Ankara’daki ofisinin önünde yaptığı basın açıklaması ile CHP’den istifa edeceğini duyurdu, İnce toplantının ardından E-Devlet üzerinden CHP üyeliğini sonlandırdı.

“TEMİZ SİYASET TEMİZ MEDYA”

İnce konuşmasına, önünde bulunan mikrofonlara dezenfektan sıkarak başladı, ‘temiz siyaset temiz medya’ dedi. İnce’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

BENCE SEN DE İSTİFA ETMELİSİN: Büyük sorunlar köhnemiş yöntemlerle çözülemez. Biz Türkiye’ye bir fırsat, çıkış yolu, seçenek olacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler ‘rektör istifa etsin biz atanmış rektör istemiyoruz’ deyince Sayın Erdoğan ‘yürekleri yetse Cumhurbaşkanı’na da istifa et diyecekler’ dedi. Muhalefetten tık yok. Şimdi ben milyonlarca yüreği yeten insanın bir sözcüsü olarak diyorum: Evet Sayın Cumhurbaşkanı, bence sen de istifa etmelisin.

PARTİNİN YÖNETİCİLERİ İLE TABANI ARASINDA UÇURUM OLUŞTU: Geldiğimiz noktada Atatürk’ün kurduğu CHP kendi değerlerinden, köklerinden, ilkelerinden uzaklaşmıştır. CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır. Partinin yöneticileriyle seçmeni, tabanı, üyeleri arasında derin bir uçurum oluşmuştur. Cefasını çekenler başka, sefasını sürenler başka kişilerdir. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum: 1979 senesinde ara seçimlerde duvara “CHP-Karaoğlan-Ecevit yazan birisi olarak henüz bıyıklarım terlememişti. 42 yılın sonunda kafamda siyah saç kalmamış durumdayım. Bu 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim. Hala kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım.

ATATÜRK’ÜN EMANETİNİ, İŞGALDEN KURTARMAK İÇİN TERK EDİYORUM: Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken ‘Ömrüm CHP zihniyeti ile mücadele etmekle geçti’ diyenlerle kol kola girmiştir. Ortada ilke, değer, duruş, liyakat, emeğe saygı yoktur. Atatürk’ün emaneti kalmamıştır, tabela vardır sadece. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’u terk etti. İstanbul işgal altındaydı. Ruhu, gönlü İstanbul’daydı ama işgalden kurtarmak için Samsun’a gitti. Ankara’dan İstanbul’u kurtardı. Ben de işgal altında olan Atatürk’ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum.

CUMHUR’A GİTMEDİĞİME GÖRE NE BÖLMESİYMİŞ BU: Biz 50 1’i alacağız. Bu ülkeyi yöneteceğiz, barıştıracağız, büyüteceğiz. CHP’ye oy veren insanların yarısı ‘Allah kahretsin başka şans yok’ diye oy veriyor. Bunu bildikleri için ‘Muhalefeti bölüyor’… yalan söylüyorsun bölme mölme yok. Bölme parlamenter sistemde. Bu sistemde bölme olmaz. Matematik bilen herkes bunu bilir. Bölmüyorum kardeşim. Bölmek için Cumhur İttifakı’nın yanına gitmek lazım. Oraya gitmediğimize göre ne bölmesiymiş bu? ‘Allah kahretsin başka verecek yer yok’ diyen insanlara bir seçenek sunuyoruz. Türkiye’yi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız.

İSİM, LOGO HEPSİ HAZIR: Çok kısa bir süre içerisinde en az 60 ilde örgütleneceğiz. Bu yaz ortasında 60 ilde örgütleniriz. İsim, logo hepsi hazır ama onu ayaküstü açıklamamı beklemezsiniz herhalde. Siyasete ‘dostlarımızla iktidar olacağız diye başlanmaz. ‘Ben tek başıma 50 1’i alacağım’ bir parti bunun için kurulur. Seçime yakın görürsün ki olmuyor, o zaman ittifak kurarsın. İttifaklar bugünün işi değildir. İttifaklar seçim sathı mahallinin işidir.