Futbolu ve Medyayı batıran Yıldırım Demirören’e Mili Piyango vurdu

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma 6:08 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2019 Cumartesi 3:49 pm

Türkiye Varlık Fonu’nun gerçekleştirdiği Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören-SISAL ortaklığından geldi.

Geçtiğimiz yıl Varlık Fonu’na devredilen Milli Piyango’nun, 10 yıl süreyle mayıs ayında başlayan ihale süreci noktalandı.

Türkiye Varlık Fonu’nun gerçekleştirdiği Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören-SISAL ortaklığından geldi.

Böylece yeni şartnameye göre tek teklifi veren Demirören ve İtalyan ortağı Sisal Group Milli Piyango’yu 10 yıllığına işletme hakkını elde etti.

Milli Piyango ihalesinde en iyi teklifi 9 milyar 320 milyon lira ile İtalyan Sisal Şans Ortak Girişimi’nin verdiği bildirildi.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, Milli Piyango ihale sürecine ilişkin açıklama yapıldı. “Açık teklif alma sürecinin tamamlandığı” belirtilen açıklamada, en iyi teklifi 2020 yılı için 9 milyar 320 milyon lira ile yüzde 9.5 komisyon oranıyla Sisal-Şans Ortak Girişimi’nin verdiği bildirildi.

 

15 Yıl önce başlamıştı

Milli Piyango İdaresi’nde yaklaşık 15 yıl önce başlayan özelleştirilme sürecinde, GTech- Lottomatica (İtalya-ABD), Cirsa (İspanya), Essnet-Tattersall’s (İsveç-Avustralya), Scientific Games (ABD), Camelot (İngiltere), Opap (Yunanistan), Intralot (Yunanistan), Pan Malassian (Malezya), Austrian Lotteries (Avusturya) ve Sisal (İtalya) isimleri geçmişti. Yerli gruplar arasında ise Doğuş, Alarko, Koç Holding, Doğan Grubu, Çukurova Grubu ve İş Yatırım’ın adları geçmişti. Milli Piyango’nun özelleştirme çalışmalarına 2003 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla başlanmıştı.

Milli Piyangoya gelen telefon: Alo ben Suriyeliyim büyük ikramiye bana çıktı

 

KARARNAMEYLE FON’A DEVREDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ise başkanvekili olduğu Varlık Fonu 6 Ocak 2017 tarihinde çıkarılan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Piyango’nun lisans hakkını 49 yıllığına devir almıştı.