Malatya’da 5.2 büyüklüğünde deprem

Yayın tarihi: 9 Nisan 2022 Cumartesi 5:13 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 7:35 pm

Malatya Pütürge’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucu can ve mal kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Malatya’da art arda depremler meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü Pütürge oldu. Bölgede, 5,2’lik depremin ardından 24 sarsıntı kaydedildi.

AFAD verilerine göre saat 17.02’deki depremin derinliği 6,7 kilometre olarak kaydedildi.  Çevre ilçe ve illerde de hissedilen sarsıntı paniğe neden olurken, depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

‘OLUMSUZ BİR İHBAR YOK’

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Şu an için olumsuz bir durum yok” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, “İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Habertürk canlı yayınına bağlanarak, “Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok” dedi. Gürkan, “Depremi baya hissetik” değerlendirmesinde bulundu.

Pütürge Üçyaka Muhtarı Selahattin Sevim, bölgede hasarlı evleri olduğunu söyledi. Sevim, “Can kaybımız yok ama, daha önceki depremlerde ağır hasarlı evlerimiz vardı. O evlerde yeni yıkımlar olmuş ama çok şükür can kaybımız yok” dedi.

VALİDEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Vali Baruş ikinci açıklamasında ise “Saat 17.02’de Pütürge ilçemiz kırsalında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden dolayı herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da önemli bir hasar olayı bildirilmemiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

Son Dakika… Malatya’da şiddetli deprem