Malatya’da 5.3 büyüklüğünde deprem

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 4:58 pm

Malatya Battalgazi’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya Valisi “Şu an bize gelen bir olumsuzluk yok” dedi.

6 Şubat depremiyle sarsılan ve yaralarını sarmaya çalışan Malatya’da bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı.

AFAD, Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te gerçekleşen ve 13.93 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Yeşilyurt, büyüklüğünü 5.3, derinliğini ise 6.7 kilometre olarak duyurdu.

‘YIKIM İHBARI YOK’

Malatya Valisi Ersin Yazıcı AA’ya yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 112 Komuta Merkezi’ne herhangi bir yıkım ihbarı alınmadı. Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı. Habertürk’e de konuşan Yazıcı “Vatandaşlarımız riskli binalardan uzak dursun” uyarısında bulundu.

‘İKİ UMKE EKİBİ GÖREV BAŞINDA’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise X hesabından yaptığı açıklamada “16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya” ifadelerini kullandı.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise son durumla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Malatya #Battalgazi’de 5️⃣,2️⃣ büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Kaynak: TELE1