Karar imzalandı, seçim süreci resmen başladı

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 2:16 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 3:58 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de seçim kararını imzaladı. 14 Mayıs olarak ilan edilen seçim tarihi Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzalandı. Seçim tarihi haftalardır telafuz edilen 14 Mayıs 2023 olarak netleşti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Resmi Gazete’nin 10 Mart’ta yayınlanan Mükerrer sayısında seçim kararı duyuruldu.

Seçim kararı Resmi Gazete’de!

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 116’ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir.”

Erdoğan seçim kararını sözlerle açıkladı:

‘YSK İKİ AYLIK TAKVİMİ BAŞLATACAK’

“Biraz önce anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. (Seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararı) Yarınki Resmi Gazete’de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır. Biraz önce imzaladığımız kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla YSK seçim takvimini hazırlayıp ilan edecek. Bugün mükerrer sayıda olabilir. Bu vesileyle olayın ne kadar hızla devam ettiğini hatırlatmak istiyorum.

Erken seçim kararı bugün açıklanacak

‘TÜRKİYE’NİN VAKİT KAYBINA, DAĞINIKLIĞA TAHAMMÜLÜ YOK’

Biz tüm gayretimizi depremin yaralarını sarmaya vermişken seçim takvimi de işlemeyi sürdürüyordu. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yıkımın yaralarını saracak bir program uygulamamız gerekiyor. Siyasi gerilim ve belirsizlikler deprem yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaların aksamasına yol açıyor. Son bir haftada yaşananlar bu tehdidin ne kadar büyük olduğunu göstermeye yeter. Ülke yıkımın altında feryat ederken bir kesimin siyasi hesaplarını milletimizin sırtına yükleyemeyiz. Türkiye’nin vakit kaybına ve dikkat dağınıklığına tahammülü yok.

‘Millet’in adayı Kemal Kılıçdaroğlu

‘ADAY OLMAK İSTEYEN AFAD’A YARDIM YAPACAK’

AK Parti’den milletvekili adayı olmak isteyenlerle ilgili aldığımız bir kararı paylaşmak istiyorum. Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes, ilgili birimimizce belirlenecek asgari yardım tutarını AFAD’a bağış olarak yatıracaktır. Katkıda bulunacak her arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum. Diğer partilere de örnek olmasını bekliyorum.”

CHP’Lİ ŞAHİN’İ HEDEF ALDI: HANIMEFENDİ KONUŞUYOR…

Erdoğan konuşmasında “Zamanında gelmediniz, Hatay’ı ölüme terk ettiniz, Hatay’a kefen bile vermediniz, 40’lı 40’lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler” CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’i hedef aldı.

Erdoğan şunları söyledi: “Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş. Hatay milletvekili olmak seni bir yere kadar bağlar. Bizim derdimiz var ama bunların derdi yok. Hatay’ın en büyük enkazını olduğu yer Antakya’dır. Belki bundan da haberi yok. Çünkü onun gittiği yerler bellidir. Ama biz her yeri dolaşıyoruz ve dolaşacağız. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11’inde de çalışmaları sürdürdük.”

Millet İttifakı ortak adayda uzlaştı! Aday Kemal Kılıçdaroğlu

‘MİLLET’İN ADAYI KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Seçim çalışmalarına deprem bölgesinden start veren Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine Karadeniz’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İç Anadolu’da da ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılacağı belirtiliyor.

‘CUMHUR’UN ADAYI BELLİ DEĞİL

Cumhur İttifakı’nın adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar ise sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP’liler aday için Erdoğan’ın ismini gündeme getirse de hukukçular Erdoğan’ın anayasaya göre 3. kez aday olamayacağı görüşünde. Bu konuda YSK’nın hangi kararı alacağı ise merak konusu.