Kalın açıkladı…Okullar tatil edildi! Spor müsabakaları hakkında flaş karar!

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 7:15 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 8:21 pm

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlenen koronavirüs zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Kalın, “İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek” dedi.

Kalın, “Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi” ifadelerini kullandı.

Kalın’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Öğrenciler, 23 Mart’tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler, (Koronavirüs tespit edilen hasta) Bu kişinin sağlık durumu iyi, karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil.

Cumhurbaşkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz. Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir. Kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacaktır.’

SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ

Kalın, ‘Spor müsabakalarının nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması karar verildi’ ifadelerini kullandı.

DERBİ SEYİRCİSİZ

Karara göre spor müsabakaları nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacakSüper Lig‘de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren ve seyircisiz oynanacak maçlar ise şöyle:

Trabzonspor – Başakşehir

Galatasaray – Beşiktaş

Başakşehir – Galatasaray

Galatasaray – Trabzonspor

Koronavirüs tehlikesi büyüyor…Bir ülkede daha üniversiteler ve okullar kapatıldı!

YÖK: TATİL SÜRESİNCE ONLİNE VE UZAKTAN EĞİTİMLE DERS YAPILMAYACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Üniversitelerde 16 Mart’ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak.” açıklamasında bulundu.

YÖK’ün açıklamasında, “Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye’deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.” ifadesine yer verildi.

YÖK, üniversitelerdeki tatil süresince konferans, panel, sergi, toplantı, çalıştay, kongre gibi etkinliklerin de düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Devlet Başkanı koronavirüs şüphesiyle gözetim altına alındı

“VATANDAŞLARIMIZ ZORUNLU OLMADIKÇA YURT DIŞINA ÇIKMASIN”

Kalın, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili olarak önerilerde bulundu ve bazı kurumlara çağrı yaptı:

Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışı gündeme alındı. Tavsiyemiz fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri, ertelemeleridir. Yurt dışından Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Dünyadaki tabloya baktığımızda Türkiye’de alınan tedbirlerin son derece etkili olduğunu netice verdiğini görüyoruz. Panik havası yaratmadan, rehavete de kapılmadan bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Vatandaşlarımızın genç, yaşlı, öğrencisiyle bu tavsiyeleri dikkatle hayata geçirmeleri önem arz ediyor.

Konularla ilgili bakanlık, başkanlık, kurumlarımızın sürecin akışına göre dönem dönem farklı bilgilendirmeleri olabilir. İhtiyaç hasıl olduğunda bu açıklamaları kendileri yapacaktır.
Kültür ve Turizm Bakanımız bununla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra konser ve etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapacaklar.

Kreş ve gündüz bakımevleri konusu gündeme gelmedi. Burada ebeveynlerin tercihte bulunmaları söz konusu olacak. Kendilerinin inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz.
Dersaneler yönünde tavsiyemiz onların okullarla ve üniversitelerle ilgili ara verme, tehir etme takvimine kendilerini uydurmalarıdır.

23 Mart itibariyle öğrencilerimiz evlerinden eğitimlerini almaya devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığımız bununla ilgili televizyon, internet eğitim altyapısı hazırladı. Bunlar ailelerle paylaşılacak. Göreceksiniz detaylarına baktık, çok başarılı bir yöntem. Dünyada ilk defa uygulanacak. Çok başarılı bir süreç yönetimi olduğunu düşünüyoruz.

Salı günü İstanbul’da sayın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la zirve toplantısı olacak.

Şu anda Spor Bakanımız da toplantıdaydı. Kendisi de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve ilgililerle görüşecek. Bu hafta sonu itibariyle başlaması önem arz ediyor.