İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı! Akşener Erdoğan’ı işaret etti

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 10:53 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 4:30 pm

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi, binadaki bir sandalyeye kurşun isabet etti. İYİ Parti lideri Akşener saldırıdan Erdoğan’ı sorumlu tutarak “Korkmuyorum Recep Bey” dedi.

Seçime kısa bir süre kalırken İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. TELE1’e konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Basın Birim Görevlisi İsmail Yiğit bir kurşunun binadaki sandalyeye isabet ettiğini açıkladı. Binanın 3. katında yani en üst katta bir kurşuna daha rastlandı. Bu kurşuna ilişkin detay verilmedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından açıklamada “Sabah saatlerinde saldırı olmuş. Biz il binasına geldiğimizde cama isabet etmiş bir kurşun olduğunu gördük. Kurşun camı delerek kafe bölümünde bulunan bir sandalyeye isabet etmiş ve sandalyeye saplanmış halde bulduk. Emniyet inceleme yapıyor” denildi.

İstanbul Valiliği saldırı hakkında tahkikat başlatıldığını duyururken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bozdağ “Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır. Saldırgan yakalanmadan, saldırganın kimliği belli olmadan,saldırının sebebi henüz bilinmeden,bu çirkin saldırıyı siyasi maksatla istismar etmek de doğru değildir. Hakikat ortaya çıkarılacak, adalet tecelli edecektir” dedi.

SOYLU’DAN AKŞENER’İN AÇIKLAMALARINA: SİYASİ FIRSATÇILIK

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Akşener’in açıklamalarını ‘siyasi fırsatçılık’ olarak nitelendirdi.

Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

AKŞENER: GELECEKSEN SEN GEL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saldırıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıdan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Akşener “Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!” ifadelerini kullandı.

Akşener: Adresim belli, benim için Silivri soğuk değil

‘RECEP BEY’İN TEHDİDİ İLE PARTİMİZ KURŞUNLANMIŞTIR’

Akşener il başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Seçime 1,5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem ama Cumhurbaşkanı böyle olmaz, Recep Bey’in tehdidi ile partimiz kurşunlanmıştır. Daha önce dedi ki bana bunlar iyi günlerin, linçe uğradım, evim basıldı, bu defa beni kendinle uğraştırma dedi; partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerinden kurşunlandı. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulması kabul edilemez. Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Cenab-ı Hak’tan başka kimseden korkmam.

’14 MAYIS’TA SANDIĞA GİDECEKSİNİZ, BU PİS SİSTEMİ BİTİRECEKSİNİZ’

Evim basıldı beraat ettiler. Linçe uğradım beraat ettiler. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler. Aziz milletim, bu ucube sistem süremez. Bugün bana, yarın size. 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz, bu pis sistemi bitireceksiniz. Yanımda Ekrem başkan var. Seçimi iptal ettiler. Ben milletime güveniyorum.

‘KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI SEÇECEKSİNİZ’

Kadın kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Erkek siyasetçilere yapılmayan iğrençlik bana yapıldı. Eğer bu zulmün bitmesini istiyorsanız 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’na oy vereceksiniz. Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, İYİ Parti’yi birinci parti yapacaksınız. Işıklar söndüğünde evinden işe nasıl gidildiğini biliyorum. Bir lokantada yalnız yemek yiyorsanız başınıza neler geldiğinizi biliyorum.

‘ETRAFINDAKİ YALAKA TAYFA YERİNE BİZE BAĞIRMAYA TERCİH EDİYOR’

Recep Bey size sesleniyorum. Devri iktidarınızda başıma gelmeyen kalmadı. 14 Mayıs’tan sonra iftiralar, hakaretler bitecek. Etrafındaki yalaka tayfa yerine bize bağırmaya tercih ediyor.

KAVUNCU: BENİ KENDİNLE UĞRAŞTIRMA’ TEHDİTLERİNİN SONUCU’

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Twitter hesabından “Binamıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı tehdit dili sonrası meydana gelen bu saldırıyı millet vicdanına bırakıyoruz. Geçmiş olsun İYİ Parti İstanbul” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meral Akşener’e yönelik sözlerini hatırlatarak, tepkisini şöyle dile getirdi: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, ‘beni kendinle uğraştırma’ tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız.”

İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU’NDAN TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından saldırıyı kınayarak “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da saldırıya Twitter hesabından “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun @iyiparti_34” tepkisini gösterdi.

CHP’li eski vekilin oğlunun otomobilinden sonra şimdi de iş yeri kurşunlandı

Esenyurt’ta restoran kurşunlandı