İYİ Parti eriyor! Ümit Dikbayır disipline sevk edildi

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 2:39 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 5:59 pm

İYİ Parti’de kriz devam ediyor.  İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edildi. Genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır’ın ihracı isteniyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu,  Genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddia edilen,  Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Zorlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İstifalar nedeniyle İYİ Parti’ye haksızca bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Eleştirilere açığız ancak iş, gerçek dışı beyan ve iftiralar olursa bu başka bir şey. Partiden istifa ediyorsanız, vekillikten de istifa edin. Ümit Dikbayır bugün tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir.”

DİKBAYIR’DAN PAYLAŞIM

Dikbayır Zorlu’nun açıklamalarının ardından yaptığı paylaşımda, “Bazen , istenilenleri yapmazsanız , istenmez olursunuz… ALLAH Büyük…” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Parti bütçesinin eksiye düştüğü iddialarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü.

Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım.” ifadelerini kullanmıştı.

İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti.

Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.

Dikbayır TBMM İYİ Parti grubu disiplin başkanlığına verdiği dilekçede şu iddiaların incelenmesini isteyerek şunları söylemişti:

“1) Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’ in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürünün ve eşinin banka hesaplarının incelettirilmesi.

2) Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden şahsıma, aileme ve 3.kişilere ihale veya iş alınması ve şahsımın böyle bir olaya aracılık etmesi.

3) İYİ Partimizin Sakarya- Hendek İlçe Başkanının işyerine (dershane) milletvekili sıfatımı kullanarak ceza kestirmiş olduğum iddiası.

4) Eski adı ile twitter yeni adı ile X olan sosyal medya alanında ‘hizirçelebi06*’ isimli bir hesabı şahsımın açtırdığı ve/veya yönettiğim/yönettirdiğim iddiası, Polonya’da bir şirketim olduğu iddiası.

5) Henüz bana ulaşmamış ancak yukarıdaki iftira ve hakaretlerin her birine ilişkin gerçekler ortaya çıkana kadar ve disiplin kurullarımız tarafından araştırma yapılırken çıkarılacak yeni iftiraların tamamı.”

İYİ Parti karıştı: Ümit Dikbayır Akşener’e meydan okudu

 

 

Kaynak: TELE1