İstifaların ardından CHP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 6:34 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi 12:31 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partiden istifa eden üç milletvekili hakkında açıklama yaptı. Özel, “Türkiye vatandaşlarının toplumsal huzuru için, daha güvenceli gelecek için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir. Bugün daha kararlıyız. Bugün yaşananların saray tarafından, tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz. Bir bakanın istifasını alt yazıda vermeyen kanalların milletvekili istifasını canlı yayınlıyor olmalarının bir anlamı vardır” dedi.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP’den istifa ettiklerini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, partideki istifalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreç boyunca iyi niyet gösterdiğinin altını çizen Özgür Özel, “Yeniden kurulacak toplumsal barış ile birlikte geleceğin kendileri için çok daha iyi olmasını bekleyen çok sayıda vatandaşımızı rahatsız eden beyanlar ve ifadeler duyduk. Kapıların açık olduğu, her türlü talebin karşılanacağı söylenmiştir. Yeniden bu noktada CHP’lilerin memnun olmadığını görüyoruz” dedi. CHP’nin 100 yıldır yürüdüğü yoldan dönmeyeceğini belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri takip ettik. CHP 100 yıldır yürüdüğü yoldan dönmedi dönmeyecektir.

CHP, Türkiye vatandaşlarının toplumsal huzuru için, daha güvenceli gelecek için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir. Bugün daha kararlıyız. Bugün yaşananların saray tarafından, tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz. Bir bakanın istifasını alt yazıda vermeyen kanalların milletvekili istifasını canlı yayınlıyor olmalarının bir anlamı vardır.”

Üç milletvekili CHP’den istifa etti