İstanbul 5.8 büyüklüğünde depremle sarsıldı… Bağcılar’da bina çöktüğü haberleri hakkında açıklama!

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 2:00 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 4:20 pm

İstanbul’da deprem meydana geldi. Depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi önce 5.7 sonra ise 6 olarak açıkladı, AFAD 5.8, Avrupa Sismoloji Merkezi ise 5.9 olarak duyurdu. Depremin ardından telefon hatları kilitlendi. Avcılar’da minare yıkıldı. AFAD Başkanı “Hasarlı binalara girmeyin” diye konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bağcılar’da bina çöktü haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesinin en son tespitine göre deprem 5.8 şiddetinde olarak açıklandı.

AKP rant uğruna toplanma yerlerini nasıl yok etti? İşte acı tablo

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 6,0 Merkez üssünün Marmara Ereğlisi açıkları olduğu belirtiliyor.

Kandilli Rasathanesi depremin 7 kilometre derinliğinde Silivri açıklarında 5.7 şiddetinde olduğunu belirtti. AFAD, Merkez üssü Silivri açıklarında 7 kilometre derinlikte, 5,8 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı

İstanbul’da deprem anında bir binanın sallanma anı kamerada

Bağcılar’da deprem anı ve yaşanan panik kliniğin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

BAĞCILAR’DA BİNA ÇÖKTÜĞÜ DOĞRU MU?

Avcılar Merkez Camii’nin minaresi de yıkıldığı haberleri sonrası AKOM’dan depremle ilgili bilgi alan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yaptığı açıklamada bu iddiAların asılsız olduğunu dile getirdi.

Aslında yeni havalimanı tarafındaydım hızlıca buraya dönüş yaptık, şu an bütün arkadaşlarımızla takip ediyoruz. İSKİ, İGDAŞ gibi kurumlarımız da teyakkuzda. Sürekli takipte olacağız, en hızlı şekilde vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Deprem doğanın gerçeği, mühim olan ne kadar hazır olduğumuz.

Sevindirici olan hiçbir can kaybı haberi almadık. Süreci takip edeceğiz. Çok taze anlar. En hızlı şekilde de vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Deprem İstanbul’un bir gerçeği. Birebir yaşayınca daha iyi hissediyoruz. Bunu düzeltmek adına da en taze gündemi olarak her zaman hafızada tutmamız gereken bir husus.

Avcılar’da bir cami minaresi dışında birkaç ihbar daha var cami ve baca gibi. Onları arkadaşlarımız takip ediyor. Önce Silivri, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bağcılar ve sahil hattını aradım. Diğer bölgeleri de sorduruyorum.

Şu an korkacak bir şey yok. Tedbir masası kuracağız. İlgili kurumlarla paylaştıktan sonra vatandaşlarımızla da şeffaf bir şekilde paylaşacağız.

Şu anda arkadaşlarım 2 noktayı tespit etti, ikisi de asılsız ihbar çıktı. Gelen ihbarlarda çökme gibi bir tespitimiz var, olur olmaz paylaşacağım. Sevindirici olan can kaybı yok. Ufak tefek hasar fotoğrafları geliyor. Tarihi birkaç camide hareketli aksesuarların devrilmesi oldu, hepsini tespit ediyoruz.

1999 depreminden bu yana 20 yıl geçti, depreme hazırlık konusu her an gündemimizde.

Ne yazık ki deprem toplanma alanlarıyla ilgili sıkıntı var. Birçoğu uygulamalarda yok oldu. Yeni deprem toplanma alanları tespit ettik ki, İstanbul genelinde 500’ün üzerinde. Bir kısmının düzenlenmeye, bazılarının oluşturulmaya ihtiyacı var. Geçen hafta bu raporu okudum, son hazırlıkları paylaşacaktık. Afete hazırlık ile ilgili binaların güçlendirilmesi aşaması var. Bu sürecin doğru olmadığı konusunda fikir beyan etmiştim. Bu şehrin ciddi bir güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu söylüyorum.

İstanbul’da depremden sonra telefon hatları çalışmıyor

İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu.

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı yönünde henüz bir bilgi yok. Hasar tespit çalışmalarına ilişkin çalışma başlatıldı.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: Evlerinde çatlak oluşan vatandaşlar binaları terk etsin

İSTANBUL’DA BİR CAMİ’NİN MİNARESİ ÇÖKTÜ

İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Avcılar Merkez Camii’nin minaresi çöktü.
İstanbul’da meydana gelen 5.8 şiddetinde deprem sonrası Avcılar Merkez Camii’nin minaresi çöktü.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, deprem sonrasında saat 14.20 itibarıyla AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını, bütün birimlerin depremin kentteki etkilerini yakından takip ettiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.59’da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibarıyla ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.”

OKULLAR TATİL

İstanbul’da meydana gelen deprem sebebiyle okullar boşaltılmış durumda. İstanbul’daki okullar tatil edildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNÜ AÇIKLADI

SON DEPREMLER

 

16 ARTÇI DAHA

AFAD Deprem Dairesi Başkanı, İstanbul’da 16 artçı deprem meydana geldiğini söyledi.

ÖNCEKİ GÜN 4,6 İLE SALLANMIŞTI

İstanbul’da önceki gün saat 11.01’de aynı bölgede 4, 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem, korku ve paniğe neden olmuştu.