İstanbul’daki deprem öncü müydü? Prof. Orhan Tatar’dan açıklama

Yayın tarihi: 24 Eylül 2019 Salı 11:04 am - Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı 4:30 pm

Son dakika gelen bilgilere göre; Saat 11:01’de İstanbul’da Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul’un birçok ilçesinden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, depremin merkezinin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve büyüklüğünün 4.7 olduğunu duyurdu. Sarsıntının yerin 9,8 km derinliğinde olduğu bildirildi. Deprem sonrası bir çok deprem bilimci art arda açıklamalar yaparken İstanbul’dan depremlerin devam ettiği bildirildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre; Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında, bugün saat 11.00’de 4.6 Mw şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. 

AFAD 4,6

11.01’de meydana gelen depremle ilgili, AFAD’ın açıklamasında depremin şiddeti 4,6 olarak açıklandı. Deprem, İstanbul’un sahil şeridi başta olmak üzere büyük bir kısmında da hissedildi.

DEPREMLER DEVAM EDİYOR

11.01’deki depremin ardından yine Silivri açıklarında 11.57’de bir 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ORHAN TATAR’DAN AÇIKLAMA

İstanbul’da yaşanan depremin ardından CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Orhan Tatar ” Yaşanan deprem öncü müdür?” sorusuna ”Son bir haftalık deprem aktivitesine baktığımızda toplam altı tane var. Bu son bir hafta içerisinde olan depremlerin en büyüğü oldu. 4,6 büyüklüğündeki bu depremin hasar yaratma gücü yok.
İstanbul’u beklenen bu büyük depreme hazırlamamız gerekiyor. Denizde olması önemli. Karaya uzaklığı yaklaşık 20 km metre.  Bunlar bizim için uyarıcı depremler: gelecekte beklediğimiz büyük deprem için uyarıcı niteliğinde

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz CNN Türk’te yaptığı açıklamada ” Bütün yetkililerle görüştük korkulacak bir şey yok ama depremle hem bizim hemde İstanbul bir şekilde yüzleşmesi gerekiyor. Yapı stoklarımız güncellenmesi gerekiyor. Şuana kadar aldığımız can veya mal kaybı haberi yok” ifadelerini kullandı.

DEPREMİN HARİTA KONUMU

deprem

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYA DA PAYLAŞTI

Kandilli Rasathanesi’nin son dakika bildirimine göre Marmara Denizi, Silivri açıklarında deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 4.7 olduğu açıklandı. Vatandaşlar özellikle Facebook ve Twitter üzerinden deprem sonrası hissettiklerini paylaştı; son dakika bilgiisine göre depremin şiddet 4.7…

İŞTE SON DEPREMLER

deprem

Prof. Dr. Yıdırım: Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hat çok önemli

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hatta dikkat çekti. Yıldırım “Marmara’daki fayın bir kolu hareket etmiştir. Büyüklüğü fazla olmayan bir deprem. Daha çok dikkat edilmesi gereken, kırılacak kesimin Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hat. O çok önemli. Depremin ne zaman olacağı, kaç büyüklüğünde olacağı değil bina temellerimizin sağlam olması gerekiyor. Şartnameye uygun yapılan binalarımızda deprem sırasında dışarı çıkmasına gerek yok. Sığ bir deprem yaşandı. Sahillerde daha çok hissedildi. Ana karada bu çok hissedilmedi. Büyük hasar verecek bir deprem değildi” dedi.