İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’nı yine vurdu! Onlarca ölü ve yaralı var

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 2:17 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 3:49 pm

İsrail’in Gazze‘nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nı yeniden bombaladığı açıkladı. Bombalama sonucu onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Dün 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Cibaliye Mülteci Kampı’na bombardıman sonrası İsrail bugün yine aynı kampı hedef aldı. Filistin Haber Ajansı’na göre bombalama sonucu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan Al Jazeera’den Safwat Kahlout, “Saldırının gerçekleştiği söylenen el-Falouja bölgesi Cibaliya mülteci kampının en kalabalık bölgelerinden biri. Kaynaklara ve akrabalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ancak iletişim kesintisi nedeniyle şu anda daha fazla bilgi alamıyoruz” dedi.

Dünkü saldırıda birer tonluk 6 bombanın kullanıldığı duyurulmuştu.

‘GAZZE’DE CAN KAYBI 8 BİN 796’YA YÜKSELDİ’

Bu arada Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796’ya yükseldiğini açıkladı. Açıklamada ölenlerin 3 bin 648’i çocuk olduğu duyuruldu.

 

Rus basını Kudüs Tugayları’nın Gazze’deki tünellerini görüntüledi

HAMAS DUYURDU: YABANCI REHİNELER SERBEST BIRAKILACAK

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, ellerindeki bazı yabancı uyruklu esirleri Gazze’de tutmak istemedikleri için serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımladığı video mesajında İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli ve yabancı uyruklu esirler hakkında konuştu. Çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı esirleri Gazze’de tutmak istemedikleri için yakında serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini söyleyen Ebu Ubeyde, şunları kaydetti: “Elimizdeki yabancıları önümüzdeki birkaç gün içinde serbest bırakacağımızı arabuluculara ilettik. Bizim onları Gazze’de tutmaya ihtiyacımız yok.”

İsrail’in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Ebu Ubeyde, “İsrail’in İzzeddin Kassam’ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün olmadığını” bunun, Gazze Şeridi’nde başka grupların ya da şahısların tuttuğu esirlerden biri olabileceğini belirtti. Ebu Ubeyde, “(Başbakan) Binyamin Netanyahu, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze’deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ FAALİYETLERİ DURDURDU

Gazze’de bulunan ve iki kez bombalanan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nin faaliyetlerini durdurduğu bildirildi.

Hamas duyurdu! Yabancı rehineler serbest bırakılacak