İSPARK’a devrine durdurma kararı verilen Esenler Otogarı hakkında flaş karar

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 5:47 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 6:16 pm

İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK’a devrine karşı açılan davayı incelemeksizin reddine karar verdi.

Trollerin ‘İstanbul Kart’ yalanı ortaya çıktı

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİ

Talebi değerlendiren İstanbul 3. İdare Mahkemesi de kararında şu ifadelere yer verdi:
“Dava konusu işlemin uygulanması halinde davacı açısından telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması ve ayrıca dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte bir işlem olması nedeniyle, davalı (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilmesi için davalı idareye 7 gün süre tanınmasına oy birliğiyle karar verildi.”

İNCELEMEKSİZİN REDDİNE

Yaşanan bu gelişmenin ardındansa bugün yeni açıklama geldi. Açıklamada İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin İstanbul Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK’a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdiği belirtildi.

İŞTE KARARIN TAM METNİ:

Esenler Otogarı’nın İSPARK’a devrinin durdurulmasına ilişkin, İBB’den açıklama