Putin: IŞİD savaşçılarının kaçma riski var, Türkiye’nin durumu kontrol edebileceğinden endişeliyim

Yayın tarihi: 11 Ekim 2019 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2019 Cuma 1:16 pm

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin harekatı nedeniyle Suriye’nin kuzeyindeki tutuklu IŞİD’lilerin kaçabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Suriye’deki ‘Barış Pınarı Harekâtına’ ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bölgedeki cezaevinde bulunan IŞİD savaşçılarının kaçma riski olduğunu söyleyen Putin, “Türkiye’nin durumu kontrol edebileceğinden endişeliyim” dedi.

Interfax ajansının aktardığına göre, Türkmenistan ziyareti sonrası konuşan Putin, Rus güvenlik servislerinin Suriye’den Rusya’ya kaçabilecek IŞİD militanları konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. “Suriye’nin kuzeyinde IŞİD militanlarının bir araya toplanmış olduğu bölgeler bulunuyor. Şimdiye dek onların gardiyanlığını Kürt askeri oluşumlar yapıyordu. Şimdiyse Türk ordusu bu bölgeye giriyor, Kürtler söz konusu kampları bırakıyor” diyen Putin, “Tutulan IŞİD militanları Türkiye’nin operasyonu sonucu kaçabilir. Türkiye’nin durumu kontrol edebileceğinden emin değilim” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı toplantının ardından uluslararası kamuoyunun operasyon sonrası IŞİD militanlarının yeniden sahneye çıkacağı endişesini şu sözlerle yanıtlamıştı: “DAEŞ’li teröristler de bu bölgedeyse bunların bırakılması mümkün değil. Türkiye hapishanelerinde de DAEŞ’liler var. İçeride kalmaları ve hesap vermeleri konusunda herkesten daha hassasız. Bu örgüt en çok Türkiye’yi hedef almıştır. Bağdadi’nin açıklamalarına bakın her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alıyor.”

BMGK’da ‘Barış Pınarı Harekatı’ oylaması … ABD ve Rusya veto etti