İmamoğlu’ndan İSPARK çıkışı: Derhal talimat verdim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin…

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 1:25 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 3:24 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği ‘Aynı yerdeyiz’ sözlerine ilişkin, “Türk ve Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği ‘Aynı yerdeyiz’ sözlerine ilişkin, “O vatandaşlarımız başvurularını yaptılar. Engel yok diyen YSK. Bir suçu varsa neden dışarıda? Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Yapılan iş yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin ki birilerinin eline fırsat geçmesin” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘terör’ cevabı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz’a Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını hediye etmesiyle ilgili olarak “Atatürk posterini aldıkları için memnun oldular” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: ‘İBB Başkanıyım diye göz yumacak değilim’

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Diyarbakır açıklaması: Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz

– İmamoğlu, Türk ve Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği ‘Aynı yerdeyiz’ sözlerine ilişkin, “O vatandaşlarımız başvurularını yaptılar. Engel yok diyen YSK. Bir suçu varsa neden dışarıda? Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Yapılan iş yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin ki birilerinin eline fırsat geçmesin” dedi.

– İmamoğlu, Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesine ilişkin, “Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesinin isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık bir gün önce. Mustafa Kemal Atatürk bu yurdun bize kazandırılmasının öncüsü. Sadece belediye başkanlığımda değil öncesinde de bunu hissettim. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren biriyim. 82 milyon insanın bir değeri önderi olarak bütün Türkiye’nin topyekûn mücadele vermiş bir milletin öncüsü olarak o fotoğrafı Diyarbakır’da paylaştım. Atatürk posterini aldıkları için memnun oldular” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: “İBB Başkanı Diyarbakır’da kimlerle, neyi konuşuyor?”

İSPARK 2-3 milyon zarar ediyor

“Keşke denetimli bir mekanizma oluşturulsaydı da ben bunlarla uğraşmasaydım. Böyle yoğun bir gündemimiz var. Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var. Bakın seçimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var. Derhal talimat verdim, tespit edilsin dedim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin. Ücretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tümünü elden geçireceğiz. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret. Burada bir kaçak var, sorun var. Ekim itibariyle tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem teşvik edilmesi için, kredi kartıyla 9 lira ödeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK’ın neden zarar etsin. Ayda 2-3 milyon zarar ediyor. Bir zam çalışması elbette olacaktır ancak şu anda yoktur.”

“Akraba, kardeş tanımam”

– Ekrem İmamoğlu İBB’deki işten çıkarmalarla ilgili, “İşe göre en uygun insanın alınması konusunda en adil sistemi uygulayacağız. Akraba, kardeş tanımam. Liyakata göre alım konusunda sistem uygulayacağız. Sokağa çıktığımda hiç kimse bana ‘Torpilci belediye başkanı’ diyemeyecek.” diye konuştu.