İmamoğlu’na suikast ihbarı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 8:50 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 11:34 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığında olan IŞİD’lilerin yakalandığı iddiası ortaya atıldı. İBB kaynakları, suikast hazırlığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini ancak saldırganların yakalandığına dair ise bilgilerinin olmadığını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast emri verilen IŞİD militanlarının yakalandığını duyuran Odatv, 23 Kasım’da Ekrem İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiğini belirtti.

Odatv’de yer alan haberde, “”Tarih: 23 Kasım 2020. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koruma polislerine, “artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildi. Zira, IŞİD’in Türkiye’deki militanlarına örgüt emri verilmişti: Ekrem İmamoğlu öldürülsün! Suikat emri veren, IŞİD’in sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yöneticileriydi. İmamoğlu’nun tüm koruma ekibi uyarıldı. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtaç olunursa acilen bilgilendirilmesi istenildi. Haliyle, İmamoğlu’na da bilgi verildi. İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındı. Tüm güvenlik kurumları uyarıldı. Eski bir İçişleri Bakanı da tüm bu bilgileri bize doğruladı.” yer verildi.

Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, canlı yayında Ekrem İmamoğlu’na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini ancak militanların henüz yakalanmadığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından olayı doğrulayan Bengü Şap, İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini ve korumaların teyakkuzda olduğunu ifade etti.

Bengü Şap, olayı henüz İçişleri Bakanlığı’na doğrulatamadığını ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarına doğrulattığını ifade etti.

İBB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

T24’ün ulaştığı Büyükşehir Belediyesi kaynakları, İmamoğlu’na suikast planlandığı ve koruma sayısının artırıldığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğrularken, saldırı hazırlığındaki IŞİD militanlarının yakalandığına ilişkin ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı.

“SOMUT YA DA GÜNCEL BİR TEHDİT DEĞİL”

Gazeteci İsmail Saymaz İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü açıkladı. Halk TV’de konuşan Saymaz, yetkilierin kendisine şu bilgileri verdiğini açıkladı:

“Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu. Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da koruma ekibini uyardık. Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor.”

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

İmamoğlu hakkında çıkan haberlere ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de açıklama geldi. Açıklamada “Bir suikast girişimi ya da bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir” denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘İMAMOĞLU’NA yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı’ haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur. Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir. Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır. Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir. PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.”

MURAT ONGUN’DAN AÇIKLAMA

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast hazırlığına ilişkin haberlerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ongun, söz konusu kişilerin yakalandığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Ongun’un paylaşımı şöyle:

“23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir.”