Erdoğan hedef gösterdi… HSK’dan, Gezi’ye beraat veren mahkemeye soruşturma izni!

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 6:04 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 10:05 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi direnişi davasında sanıkların beraat kararına tepki göstererek, “Bizim ve milletimizin gözünde Gezi’nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir” diyerek, beraat kararı veren mahkeme heyetini hedef almıştı. Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), Gezi Parkı davasında 9 sanıkla ilgili beraat kararı veren İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında soruşturma izni verdi.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) 1. Daire, Gezi Davası mahkeme heyetinde görevli 3 hakim hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi.

Osman Kavala tahliye edildi gözaltına alındı

 

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı davasında yargılanan Osman Kavala’nın da arasında bulunduğu 9 sanık hakkında dün beraat kararı verdi. HSK 1’inci Dairesi, İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Galip Mehmet Perk ile üye hakimler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında soruşturma izni verdi. Bu kapsamda görevlendirilecek müfettiş, konuyla ilgili kusur olup olmadığı araştırdıktan sonra heyet hakkında karar verilecek.

 

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi direnişi davasında sanıkların beraat kararına tepki göstererek, şöyle konuşmuştu:

Erdoğan: İdlib’de bir harekât an meselesi

“Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa bu ülke ve milletin düşmanıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan Gezi olaylarını milletimizle omuz omuza vererek bitirdik. Gezi’de başaramadıklarını 17-25 Emniyet Yargı girişiminde denediler. Bunu da bozduk .Bu defa Çukur eylemleriyle doğrudan topraklarımızı bölmeye çalıştılar. ”

“Bizim ve milletimizin gözünde Gezi’nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun bu meseleyi de sonuna kadar kararlılıkla takip edecek, adaletin tecellisi için son nefesimize kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.”