Flaş… Olağanüstü toplanan Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 1:37 am - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 2:27 am

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da 7 ilçede oy sayımının durdurulmasını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.  YSK, 7 ilçedeki sayım durdurma kararını kaldırdı. 7 ilçede sayıma devam edilecek

AKP’nin başvurusu üzerine Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verilmişti.

CHP’nin bu kararlara karşı yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul İl Seçim Kurulu ise CHP’nin, ”yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına” ilişkin talebini kabul ederek, sayımın tedbiren durdurulmasına karar vermişti.

YSK Başkanı Sadi Güven başkanlığındaki olağanüstü toplantıya siyasi parti temsilcileri de katıldı.

İstanbul’da sayımın durdurulmasına ilişkin ilk açıklama… CHP’li Mahmut Tanal Tele 1’e değerlendirdi: Bu seçim bitmiştir!

İstanbul’da AKP’nin başvurusu üzerine geçersiz oyların yeniden sayılması için yaptığı başvuru sonrası CHP’den hamle gelmiş ve sayım durdurulmuştu.

Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemine son verilmişti.

YSK’nın, ‘7 ilçede oyların sayımına devam’ kararının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, “İstanbul halkı rahat olsun, verdikleri her oya, halkın iradesine sonuna kadar sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sandıktan çıkan iradeye saygı duymayanlar; algı operasyonları ve hukuksuz yollarla halkın iradesine ipotek koyamayacaklarını görecekler!” dedi.