Erdoğan’dan Avrupa’ya mülteci tehdidi: Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz

Yayın tarihi: 10 Ekim 2019 Perşembe 1:11 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe 9:17 pm

AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal olarak göstermeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Ey Avrupa Birliği kendinize gelin, İkinci taksit olanı göndermeyeceklermiş. Yahu siz zaten verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Kapıları açarız. Bunu bilmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli

 

Erdoğan, Barış Harekatı’na ilişkin açıklamalar yapmak üzere partilileriyle bir araya geldi. Erdoğan, sözlerine “Partimiz şahısların partisi değildir, bu parti şahısların partisidir. Üstlendiğimiz görevlerde en iyisini yapmak için çalışıyor olacağız. Türkiye demokrasi ve ekonomide gösterdiği büyük atılımla bölgesinde yükseldi. İçeride nelerle uğraşırsak uğraşalım asıl hedeflerimizden asla uzaklaşmadık. Vesayet planlarından, Gezi olaylarına, 17-25 Aralık’a, 15 Temmuz darbe girişimine her şey de bu vardı” diyerek başladı.

İşte AKP’nin yargı paketi! Haber engellenmezse site engellenecek…

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

Barış Pınarı Harekatı’nın amacı Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı sunmaktır. Dörtte biri PKK’nın işgali altındayken Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz edilemez. Suriye’nin birliği için attığımız adıma karşı çıkıyorlar. DEAŞ’a karşı bizim verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanların hangisi verdi. Bunlar sadece kendi ülkelerinden DEAŞ’ı ihraç ettiler.

Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? Yemen şu an ne durumda?

Mısır; sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan Mursi’nin mahkemede çırpınarak ölmesine neden oldun. Ailesinin defnetmesine bile müsaade etmedin, sen böyle bir katilsin. Sisi birileriyle toplantı yapmış, operasyonu kınamış. Sen kınasan ne olur kınamasan ne olu? Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan olsun.

‘KAPILARI AÇARIZ’ TEHDİDİ

– Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal olarak göstermeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Ey Avrupa Birliği kendinize gelin, İkinci taksit olanı göndermeyeceklermiş. Yahu siz zaten verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Kapıları açarız. Bunu bilmeniz lazım. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız ta 63’ten bu yana oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Tayyip Erdoğan’a istediğiniz kadar saldırın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Hiçbir ülkenin böyle bir sorunu, gerekçesi mevcut değildir. Buna rağmen Suriye’de sadece Türkiye’yi eleştirmeyi alışkanlık edenleri akla vicdana davet ediyorum. Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin Türkiye’ye karşı çıkması tam anlamıyla bir aciziyet göstergesidir. Ama Türkiye öyle değildir kendi hakkını gücüyle almasını bilir.

– Esed’a defalarca telkinde bulunduk. 1 milyon insanı Esed öldürdü. “DEAŞ gelirse ne olur?” diye soranlar var. Bırakın Suriye halkına DEAŞ’ı getirir mi getirmez mi görelim. Demokrasi halkın iradesine saygıdır. Suriye halkı da DEAŞ’ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir.

– Dünyada hangi ülke, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı verdiği mücadeleyi verdi? Bizi eleştiren Arap ve Avrupa ülkeleri, kaç tane Suriyeli’ye kucak açtı?