Flaş! Asgari ücret bugün açıklanıyor

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 10:08 am - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 12:18 pm

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün karar toplantısını yapacak. Toplantının ardından milyonların beklediği rakam açıklanacak. Bakan Nebati’den de konuyla ilgili açıklama geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantı bugün saat 11.00’da Çalışma Bakanlığı’nda yapılacak.

Bu toplantının ardından 7 milyon doğrudan ilgilendiren asgari ücretin bu toplantıda açıklanması bekleniyor. Kararın öğleden sonra açıklanacağı belirtiliyor.

‘ERDOĞAN 15.00’DA AÇIKLAYACAK’

Bloomberg HT’nin haberine göre ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki taraflar toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı’na geçecek.

Burada Erdoğan’ın 2022 için uygulanacak asgari ücreti saat 15.00’de düzenlenecek toplantı ile açıklayacağı belirtildi.

BAKAN NEBATİ’DEN AÇIKLAMA 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacağını söyledi. Nebati, ”Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız” dedi.

İşçi-işveren asgari ücrette anlaştı iddiası

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan yeni açıklama

Gözler faiz kararında! Merkez Bankası ne yapacak, ekonomistler ne bekliyor?