Erdoğan: Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek

Yayın tarihi: 18 Ekim 2019 Cuma 1:54 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2019 Cuma 2:14 pm

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmaya ilişkin, “şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmayı değerlendiren Erdoğan, “Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor. 120 saatlik süreç içeresinde malum terör örgütü YPG’nin, güvenli bölge olarak belirlediğimiz bölgeyi terk etmesi söz konusu” ifadesini kullandı.

Güvenli bölgeyi “32 kilometre derinliğinde ve 444 kilometre genişliğinde” olarak tanımlayan Erdoğan, “Bizim anlaşmamızın bir özelliği de şu, şu anda oradaki güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Terör örgütü alanı terk ediyor mu göreceğiz” dedi.

Erdoğan, “Bu süreci de ağırlıklı olarak Türkiye’nin riyasetinde ve birlikte bir dayanışma içerisinde yapma sözlerini aldık. Bu süreci Türkiye’nin riyasetinde ve birlikte yapma sözü aldık. Sürekli irtibat halinde olacağız, heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam edecek” diye konuştu.

Erdoğan, “Sayın Putin ile yapılacak görüşmeyi de bu sürecin ayrı unsuru olarak kabul ediyorum” diye konuştu.