Suriye’de operasyon: Mühimmat depoları vuruldu, işte ilk görüntüler

Yayın tarihi: 9 Ekim 2019 Çarşamba 4:14 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba 9:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonun resmen başladığını duyurdu. Reuters, YPG’ye ait mühimmat depoları ve mevzilerinin vurulduğunu aktardı.

Erdoğan, hesabından şunları kaydetti: “Barış Pınarı Harekatı’yla ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

Operasyonun detaylar belli oluyor… TSK, 30 kilometre derinliğe girdi

Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye’yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Ajansların bildirdiğine göre bugün öğleden sonra, Rasulayn bölgesindeki YPG mevzilerinden duman yükselmeye başladı. Bölgede dört patlama da meydana geldi.

ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasından kısa bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

MÜHİMMAT DEPOLARI VURULDU!

Reuters YPG’ye ait mühimmat depoları ve mevzilerinin vurulduğunu aktardı

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN HAREKAT AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan harekatla ilgili yapılan açıklamada “Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde terör koridoru oluşturulmasını engellemek, milli güvenliğimize tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlanmıştır.” denildi.

HAREKAT KAPSAMINDA VURULAN BÖLGELER

ABD’nin 24 saat önce terk ettiği sınırdaki ‘gözlem noktası’ da vurulan noktalar arasında.