CHP’de Tanju Özcan Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 8:07 pm

CHP MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan‘ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti. Özcan’ın bir kadınla anısını anlatırken kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bir kadınla anısını anlatırken kullandığı ifadeler tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi.

CHP MYK toplantısında, sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamadığı için kendisinden yardım isteyen kadınla arasında geçen konuşmayı ‘komik anı’ olarak anlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın durumu görüşüldü.

Toplantıdan Özcan’ın uyarı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararı çıktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz, sindirebilmemiz mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak bir kadın hemşerisi hakkında yaptığı bu yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kuruluna uyarılması talebiyle oy birliği ile sevkine karar verdik” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattığı anısı tepki çekmişti. Bolu Belediye Meclisi toplantısında AKP’li meclis üyeleri dün Tanju Özcan’a tepki göstererek salonu terk etti. Özcan ise “Samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan özür dilemek düşer bana” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın tepki gören sözlerine ilişkin olarak, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Özcan, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve Fetöcülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir!” ifadesini kullanmıştı.

Tanju Özcan’dan partisine yanıt