CHP’de kongre takvimi belli oldu

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 4:44 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 5:45 pm

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden sonra “değişim” çağrılarının yükseldiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi belli oldu. Buna göre, ilçe kongreleri 5 Ağustos’ta il kongreleri ise 16 Eylül’de başlayacak. Parti içindeki önemli isimlerden değişim tartışmalarına ilişkin farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’deki “değişim” tartışmasının en güçlü aktörüyken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sık sık “yola devam etme”ye dair mesajlar veriyor. İmamoğlu, dün “İktidar için Değişim” isimli bir internet sitesi açtı ve yurttaşların görüşlerini toplamaya başladı.  “Değişim” tartışmalarının devam ettiği CHP’de kongre takvimi belli oldu. Buna göre, ilçe kongreleri 5 Ağustos’ta il kongreleri ise 16 Eylül’de başlayacak.

Kongrelerde, partiye ilişkin önemli kararların alınması ve yönetim kadrolarının yenilenmesi bekleniyor.

ÖZTRAK’TAN ‘İMAMOĞLU’ YANITI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a İmamoğlu’nun “İktidar için değişim” sloganıyla başlattığı girişim hatırlatılarak, “Bu durum MYK’da gündeme geldi mi” sorusu soruldu. Öztrak, bu soruya “Hayır gelmedi” şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu’nun manifestosunu değerlendirmesi talep edilen Öztrak, “MYK sözcüsü olarak açıklama yapıyorum, gündeme gelmedi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Soyer arasında ‘değişim’ zirvesi