CHP Malatya İl Başkanı’na yumruklu saldırı

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 10:20 pm - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 11:20 pm

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, depremzedeleri ziyareti esnasında yumruklu saldırıya uğradı. Saldırıyı TELE1’de anlatan Yıldız,  “Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasındaki provokatör yine iş başındaydı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, eski köy garajındaki konteyner ve çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret ettiği sırada bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Saadet Partisi’nin Malatya’da kurduğu 10 bin kişilik aşevinin valilik tarafından kaldırılmak istenmesi üzerine tepki gösteren yurttaşların, yaşadıklarını dinlemek ve onlara destek vermek için bu akşam alana giden CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, burada yumruklu saldırıya uğradı.

‘SİZ ALLAH BİLİR MİSİNİZ LAN?’

Yıldız, depremzedeleri ziyareti sırasında “Vatandaş bırak derdini anlatsın, provokasyona alışıksınız. Ben buna müsaade etmeyeceğim. Toplum olarak hep beraber birlik beraberlik içindeyiz. Birkaç tane provokatöre aldanmayacağım, kanmayacağım. Derdinizi dinlemeye geldim” dediği sırada, şirket yetkilisi olduğu iddia edilen ve “Siz Allah’ı bilir misiniz” diyen bir kişinin yumruklu saldırısı ve sözlü hakaretine uğradı.

Yanlarında üniformalı polis varken yaşanan yumruklu saldırı sonrası Yıldız, “Biz onlara bu şekilde karşılık vermeyeceğiz, provokatörlere müsaade etmeyeceğiz, provokasyona gelmeyeceğiz” diyerek olayların büyümesine engel oldu.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı’na saldırı

TELE1’DE ANLATTI: AYNI PROVAKATÖR İŞ BAŞINDAYDI

TELE1’e konuşan CHP İl Başkanı Yıldız saldırganlardan şikayetçi olduğunu ve Hüseyin Kalan ile saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganın Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında da provokasyon yaptığı söyleyen Yıldız, “Aynı provokatör yine iş başındaydı. Provokatör depremzedeleri yanına gittiğimiz andan itibaren vatandaşla iletişim kurmamıza engel oldu. Zaten 3-4 şahıs sürekli provokatörün yanındaydı. Saldırı sonrası ilk işim olayın büyümesini engellemek oldu. Arkadaşlar gergindi müdahale etmezsem o provakatör linç edilebilirdi. Ama bu bize yakışmazdı” dedi.

Hastanede olduğunu ve darp raporu aldığını söyleyen Yıldız gerekli şikayetleri yapacaklarını belirtti.

AĞBABA’DAN TEPKİ

Konuyla ilgili bir açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi. Ağbaba,  “Konuşacak çok şey yok aslında. Birkaç gün önce buna benzer şeyleri Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya ziyaretinde yapmıştı bu şahıs. Rahatsız oldukları şey Malatya’nın huzurudur, hoşgörüsüdür. Biz her şeye rağmen çalışacağız. Huzuru, barışı kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. AKP, MHP, BBP fark etmez herkes bizim kardeşimiz. Bu şahıslar kendi nefretlerinde boğulsun, biz cevap vermeyeceğiz” dedi.

Trabzon CHP İl Başkanlığı’na kurşun isabet etti