Bursa’da 2 insanın ölümüne yol açan uçak evlerin arasına işte böyle düştü

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 3:29 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:37 am

Bursa’da Yunuseli Havaalanı yakınlarda tek motorlu uçak evlerin arasına düştü. Kaza sonucu pilotlar hayatını kaybetti. Kazayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Bursa’da eğitim için kullanılan tek motorlu uçak Yunuseli Havaalanı yakınlarında düştü. Olay saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Evlerin arasına düşen uçak alev aldı.

Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Mahallede yaşayanlar ise panik yaşadı. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canpolat ise kaza sonucu bir pilot ve bir öğrenci pilot hayatını kaybettiğini, ilk tespitlere göre yaralı olmadığını açıkladı. Canpolat “Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz konu araştırılacak. Sivil bir eğitim uçağıydı. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ‘ultralight’ tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı ise mahallede ise can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Bursa’da 29 Haziran 2021’de uçuş sırasında arızalanan eğitim uçağı armut bahçesine acil iniş yapmıştı.

ÜÇ GÖZALTI

Düşen Teknam-2002 marka uçağın YBS Sondaj ve Havacılık isimli şirketin sahibi Yenal Ahmet T.’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Yapılan ilk incelemelere göre uçağı 90 saatlik uçuşu tamamlamak için kiralayan kıdemsiz pilot Murat Avşar’ın kullandığı tespit edildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili YBS Havacılık şirketinin sahibi Yenal Ahmet T., uçağın sivil havacılık uçuş kurallarına uygunluğunu denetleyen firma sahibi Fevzi A. ve Uçak Teknisyeni Mustafa K. gözaltına alındı.

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ ANLAR KAMERADA

Bursa’da havalimanı yakınlarında iki kişinin hayatını kaybettiği uçağın düşme ve patlama anı bir evin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.