AKP MYK’dan dört isim için ihraç kararı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 9:30 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:21 pm

AKP MYK’dan ihraç kararı: Ahmet Davutoğlu ve Ayhan Sefer Üstün’ün kesin ihracı istendi.

AKP MYK’dan ihraç kararı geldi. Merkez Yürütme Kurulu’nun kararlara göre, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ’ın kesin ihracı istendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü. AKP MYK’da Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ‘ın kesin ihracı istendi.

AKP’den ihracı istenen isimden ilk açıklama: DOST ACI SÖYLER!

AKP’DEN İHRAÇ AÇIKLAMASI

AKP’den yapılan açıklama şöyle denildi:

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

MYK’dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulunun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

ERDOĞAN MESAJI VERMİŞTİ

Davutoğlu’nun memleketi Konya‘da partisinin programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “AK Parti’nin değerlerinde siyaset fitne yarışı değildir, ikbal kapısı değildir. 18 yıllık yolculukta nefesi kesilenler, hırslarının ve kibirlerinin kurbanı olanlar çıktı. Bugün yol boyunca binlerce Konyalı kardeşimizin bizleri nasıl karşıladığını gördük. Bundan sonra da bu birliğimiz dayanışmamız gurura mahkum olmadan ilerleyecek. Fitne ateşinin yakılmasına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. Kağıt üzerinde üyemiz olup gönlünü bizden ayıran varsa onları ayıklamaktan çekinmeyiz” demesi, kamuoyunda, Davutoğlu ve ekibi için ihraç mesajı olarak yorumlanmıştı.

Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: “İBB Başkanı Diyarbakır’da kimlerle, neyi konuşuyor?”