‘Parlamenter sisteme geçiş uzak değil’ demişti! AKP’li Arslan disipline sevk edildi

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 8:10 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 9:59 pm

AKP’nin kurucuları arasında olan İhsan Arslan, Merkez Yürütme Kurulu’nca yapılan toplantıda, Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedildi.

22. ve 23. dönemlerde AKP Diyarbakır Milletvekilliği yapan ve AKP’nin kurucuları arasında olan İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Konuya ilişkin AKP’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 24.11.2020 tarihinde yapılan toplantısında 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski yakın dostu olarak anılan Arslan, geçtiğimiz günlerde BBC Türkçe’den Ece Göksedef’e verdiği röportajda “Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum” demişti. Arslan, söz konusu röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

“İlk aşamada askeri vesayet vardı, adım atamıyorduk. Ne zaman ki ciddi bir mücadeleyle askeri vesayeti ortadan kaldırdık, orada yılana sarıldık. İşbirliği yaptık.

Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ’nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz’dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.

Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle.”