Canlı yayındayken gözaltına alınan gazeteci Ayşen Şahin serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 10:35 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 4:49 pm

Korkusuz gazetesi Yazarı Ahmet Takan’dan sonra bir gazeteci daha gözaltına alındı. Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin, 8 Mart Kadın Platformu toplantısı sırasında evinden alınarak, emniyete götürüldü. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması yöneltilen Şahin, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

8 Mart Kadın Platformu toplantısı sırasında gözaltına alınan Ayşen Şahin, gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gözaltının Boğaziçi ile ilgili olduğunu aktardı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şahin, “Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim” dedi.

 

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise Şahin ile telefonda görüştüğünü ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü aktardı. Şahin’e gözaltı gerekçesinin söylenmediği paylaşan Polat, “Kağıdın ucundan gördüm. Boğaziçi protestoları ile ilgiliymiş” aktarımını yaptı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDAN GÖZALTINA ALINDI

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce Ayşen ile birlikte Vatan Emniyet’te olan avukatımız ile konuştum. ‘Şimdi ifadeye giriyoruz’ dedi. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘halkı kin ve dünşanlığa tahrik’ suçlaması varmış. Hedef gösterildiği esnaf videosu paylaşımı da dahilmiş” dedi.

“MAHCUBUM GENÇLERE”

Gazeteci Ayşe Şahin serbest kalmasının ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada,  “Dayanışma yaşatır diyordum. Kendimde de vuku buldu. Herkese her şey için çok teşekkür ederim. En çok da Vatan’a ışınlanan avukat arkadaşlara, kapıda bekleyenlere, destek için herkese. Hak yemiş gibi de hissediyorum, ben evdeyim ama mahcubum gençlere, dileğim #HerkeseÖzgürlük” ifadelerini kullandı.