ABD Senatosu’nda kontrol Demokratlara geçiyor

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 12:55 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 3:42 am

ABD’nin Georgia eyaletinde tekrarlanan seçimlerde Demokrat adaylar zafer ilan etti. Sonuçlar kesinleşirse senatodaki çoğunluk Demokratlara geçecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu’nda Georgia’ya ait iki sandalye için tekrarlanan seçimlerde Demokrat adaylar Raphael Warnock ve Jon Ossoff’un seçimleri kazandığı öğrenildi.

Sonuçlar kesinleşirse, Cumhuriyetçi Parti, Başkan Donald Trump’ın koltuğunun ardından Senato çoğunluğunu da kaybedecek.

ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk Demokratlardayken, üst kanadı Senato’da da çoğunluğun Demokratlara geçmesi ihtimali belirdi.

3 Kasım başkanlık seçimini kazanan Demokrat Partili Joe Biden’ın plan ve programlarını hayata geçirmesi bakımından önem taşıyan gelişme, ırkçı-köleci geçmişi bulunan güney eyaleti Georgia’da gerçekleşti.

Cumhuriyetçi Parti’nin kalesi olarak nitelendirilen Georgia eyaletinin Senato’da sahip olduğu iki sandalye için tekrarlanan seçimlerde, Demokrat Parti’nin aday gösterdiği Atlanta kentindeki Ebenezer Baptist Kilisesi’nin yöneticisi siyahi Raphael Warnock ve Yahudi kökenli Jon Ossoff zafer ilan etti.

Öte yandan Warnock Georgia’dan seçilen ilk siyahi senatör olurken Ossoff da yine Georgia’dan seçilen ilk Yahudi senatör oldu.