Son anket: İşte Cumhur ve Millet İttifakı’nın oy oranları

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 9:41 am

Aksoy Araştırma Şirketi, son yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Ekim ayı araştırmasında Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 45.1, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 38.6 seviyesinde.

Aksoy Araştırma Şirketi, ekim ayı araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırmaya göre, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 45.1, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 38.6.

Araştırmaya göre, HDP’nin oy oranı yüzde 9.5, DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 3.4, Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1.5 ve Saadet Partisi’nin oy oranı ise yüzde 0.8 oldu.

Ankette, “Türkiye ekonomisini siz yönetiyor olsaydınız hangi alana yatırım yapılması talimatını verirdiniz?” sorusuna vatandaşın yanıtı, ‘tarım ve sanayi’ oldu.

“Aldığınız ücretin sizin ve aileniz için ne derece yeterli olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 69,3 “Yeterli değil” yanıtını verdi.

Ankette seçmenlerin ABD başkanlık seçimlerinde oy kullanma hakkı olması durumunda hangi lideri tercih edeceği de soruldu. Buna göre AKP seçmenleri Trump’ı seçerken, CHP seçmeninin tercihi Biden’dan yana oldu.