Son anket: Fark İstanbul’da 2.8, Ankara’da 20.3 puan

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 1:51 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 1:51 pm

ALF Araştırma İstanbul, Ankara ve Bursa’ya ilişkin anket sonuçları açıkladı. Ankete göre İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark 2.8 puan olurken, Ankara’da Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki fark 20.3 puan.

Yerel seçimlere sadece iki gün kalırken, araştırma şirketleri son anket sonuçlarını bir bir açıklıyor. ALF Araştırma da birçok ile dair anketlerini açıkladı.

İSTANBUL: EKREM İMAMOĞLU ÖNDE 

Şirketin İstanbul anketinde puan farkının yüzde 2.8 olduğu görüldü. Ankete göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 41.9, AKP’nin Murat Kurum’un yüzde 39.1 oy alıyor. Ankette Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Altınöz yüzde 5.2, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3.9, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş yüzde 3.6, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu yüzde 2.8, diğer partilerin adaylarının oylarının ise yüzde 3.5 olduğu görülüyor.

Resim

ANKARA’DA BÜYÜK FARK

Şirketin Ankara anketinde ise puan farkının yüzde 20.3 olduğu görüldü. Ankete göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP ABB Başkan adayı Mansur Yavaş’ın yüzde 55.4, AKP’nin adayı Turgut Altınok yüzde 35.1 oy alıyor. Ankette İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım yüzde 3.1, diğer partilerin adaylarının oylarının ise yüzde 6.4 olduğu görülüyor.

Resim

‘BURSA EL DEĞİŞTİRİYOR’

Şirketin Bursa anketine göre kent el değiştirip CHP’ye geçiyor. Ankete göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve CHP Bursa adayı Mustafa Bozbey yüzde 44.4, AKP’nin adayı Alinur Aktaş yüzde 41.6 oy alıyor. Ankette Yeniden Refah Partisi adayı Sedat Yalçın yüzde 4.7, İYİ Parti adayı Selçuk Türkoğlu yüzde 2.3, diğer partilerin adaylarının oylarının ise yüzde 7 olduğu görülüyor.

 

 

Resim

AKP’nin İstanbul anketi seçime iki gün kala ortaya çıktı!

Kaynak: HABER MERKEZİ