Son 4 günde sahte içkiden 32 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 7:00 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 7:00 pm

Alkol fiyatları yüksek olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, 9 Ekim’den bu yana 32 kişi sahte içki tüketimi nedeniyle hayatını kaybetti.

Sahte içki nedeniyle meydana gelen can kayıpları artmaya devam ediyor.

İzmir, Kırıkkale ve Mersin’in ardından İstanbul , Aydın ve Muğla’dan ölüm haberleri geldi.

Aydın’da Nazilli ilçesine bağlı Sevindikli Mahallesi’nde 60 yaşındaki Orhan Öztürk’ün evinin bahçesinde ölü bulunması üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, Öztürk’ün gece evinde kaçak üretim yapan 59 yaşındaki N.A’dan içki aldığını belirledi. Daha önce de sahte içki satışı yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma bulunduğu belirtilen N.A. gözaltına alındı.Öztürk’ün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsi için Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Şüpheli N.A’dan sahte alkol aldığı iddia edilen 62 yaşındaki Osman Özden’in de sabaha karşı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Özden’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İstanbul’da ise 10 Ekim’de Kartal Petroliş Mahallesi’ndeki bir iş yerinden satın aldığı metil alkol ile sahte içki yapıp içtikten sonra zehirlenen avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36) Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bodrum’da İbrahim Yanık (74), dün gece mide bulantısı, kusma şikayetleriyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı saatlerde benzer şikayetlerle Semran Başkurt (66) da Bodrum’daki bir özel hastaneye kaldırıldı. Sahte alkolden zehirlendikleri belirlenen Yanık ve Başkurt, doktorların müdahalesine rağmen bugün yaşamlarını yitirdi. Yanık ve Başkurt’un cenazeleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İZMİR’DE 16 CAN KAYBI

İzmir’de ise Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde metil alkol zehirlenmesiyle hastaneye kaldırılanlardan 4’ü daha yaşamını yitirdi. Kentte sahte içki nedeniyle ölü sayısı 16’ya yükseldi. 20 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

Sahte içki zehirlenmesi nedeniyle Mersin’de 5 kişi hayatı kaybetti, 8 kişinin hastanedeni tedavisi sürüyor. 7 kişinin hayatını kaybettiği Kırıkkale’de 1 kişi hastanede tedavi altında.

Bodrum’da sahte alkolden zehirlendiği belirtilen İbrahim Yanık ve Semran Başkurt da kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi.

Son olarak Nazilli’de 60 yaşındaki Orhan Öztürk, İstanbul Kartal’da avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu hayatını kaybetti.

Böylece 9 Ekim’den bu yana sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32’ye yükseldi.

20 KİŞİ GÖZALTINDA

Ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar sürüyor.

Kırıkkale’de gözaltına alınan 3 kişiden biri olan Ö.U. çıkarıldığı hakimlikçe “olası kastla adam öldürme” ve “sağlık için tehlikeli madde temini” suçlarından tutuklandı. 2 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İzmir’de gözaltına alınanların sayısı 12’ye ulaştı. Bazı şüphelilerin, yakalanma olasılığına karşı metil alkol ambalajlarına “dezenfektan” etiketi yapıştırdıkları ileri sürüldü.

Mersin’de 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de 3 zanlı tutuklandı.

İstanbul’da da sahte içkiden zehirlenme olaylarına ilişkin metil alkol sattığı öne sürülen iş yeri çalışanı gözaltına alındı. İş yeri sahibinin yakalanması için çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

Aydın’da sahte içki sattığı öne sürülen 1 şüpheli gözaltına alındı.

7 kişinin hayatını kaybettiği ‘sahte içki’ faciasının detayları belli oldu

Sahte içkiden zehirlenen avukat hayatını kaybetti