Somali’de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı: 5 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 1:48 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2021 Cumartesi 3:48 pm

Somali’nin başkenti Mogadişu’da otoyol çalışması yapan Türki firmasının şantiyesine intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 2’si Türk 5 kişi hayatını kaybetti.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk bir firmaya ait yol yapım çalışmasının inşaat sahasında intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıyı patlayıcı yelek giyen motosikletli birinin düzenlediği kaydedildi.

Yerel basının görgü tanıklarına dayanarak yaptığı haberlere göre, en az 5 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı. Duvar’ın aktardığı habere göre, saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebap örgütünün düzenlediği öne sürülürken, henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

DIŞİŞLERİ: 1’İ TÜRK, 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanlığı ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 1’i Türk olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Somali’de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali’nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

BAKAN KOCA: HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda hayatını kaybeden Türk vatandaşı sayısının 2’ye yükseldiğini açıkladı.

Koca, sosyal medya hesabından, “Somali’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum” paylaşımını yaptı.