Somalı ve Ermenekli madencilere sanatçılardan tam destek

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 11:25 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 4:25 pm

Görüşmelere rağmen talepleri yerine getirilmeyen Somalı ve Ermenekli madenciler, yeniden Ankara’ya yürüyüş kararı aldı. Madenci işçilerin kararına sanatçılardan ve sosyal medyadan çok sayıda destek geldi. Sunucu Serter, “Madencilerle birlikteyiz. Madencinin hakkını ver Ankara” derken, usta sanatçı Genco Erkal da “Yolunuz açık olsun, zulme karşı sizi yürekten destekliyorum”  diyerek madencilere desteğini bildirdi.

Ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için direnen Somalı ve Ermenkli madenciler, 16 Kasım Pazartesi gününe kadar herhangi bir gelişme olmazsa yürüyüşlerini devam ettireceklerini açıkladı. Madencilerin kararının ardından Twitter’da ‘Madenciyle yürüyorum’ etiketiyle kampanya başlatıldı.

Somalı madenciler: 14 yıl bekledik, 14 saniye beklemeyeceğiz

Genco Erkal, Hüsnü Arkan, Barış Atay, Erdal Güney, Orhan Alkaya, Ahmet Ümit, Taner Rumeli gibi ünlü isimlerin de destek verdiği etikette işçilerin talepleri aktarıldı.

“ONLARIN İSTİKAMETİ TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ANKARA”

Twitter’da başlatılan kampanya için video çeken ve geçtiğimiz haftalarda deprem eleştirilerisiyle gündem olan ünlü sunucu Öykü Serter’in madencilere destek olduğu video da sosyal medyada ses getirdi. Serter, videoda iktidara şöyle seslendi:

“Bir sorum var iktidara: Haklının hakkını ne zaman teslim edeceksiniz? Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok diyen çoluk çocuk aileleriyle bu insanların sesini kolluk kuvvetlerinizle bastırabileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sabrın sonunun tarihi belli: 16 Kasım 2020. Ödemeyi yaptınız yaptınız yoksa onların istikameti tüm engellemelere rağmen Ankara. Haklının yanındayız, madencilerle birlikteyiz. Madencinin hakkını ver Ankara!”

‘MadenciyleYürüyorum’ etiketinde paylaşılan tweetlerden bazıları şöyle: