Somalı madencilerin direnişi zaferle sonuçlandı!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 8:47 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 9:06 pm

Manisa Soma’da Eynez açık ocağının bir bölümünün özelleştirilmesine karşı Ankara’ya yürüyüşe giden maden işçilerinin direnişi zaferle sonuçlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ocağı özelleştirmekten vazgeçti. 

Maden işçileri, Soma’da Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağının bir bölümünün, Yeni Anadolu şirketine devrine karşı çıktı. Ankara’ya yürüyüş kararı alan emekçiler, Kırkağaç mevkiinde jandarma tarafından engellendi. Direnişe geçen işçilerin, eylemi zaferle sonuçlandı.

Özelleştirmeye karşı Ankara’ya yürüyen Somalı madencilerin bekleyişi sürüyor

soL’un haberine göre; Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı’nın kendisini aradığını ve “Özelleştirme olmayacak” dediğini aktardı.

Akçul şöyle konuştu:

“Üç noktada çadırlar kurup nöbet tutarak 42 günü geride bıraktık. Eynez sahasını kısmen özelleştirme girişimi dün itibariyle sonuçlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü ve ilgili daire başkanlarıyla yaptıkları son toplantı sonrası bize ulaşarak, ‘Özelleştirme olmayacaktır’ dediler. Beni bizzat bakan yardımcısı Şeref Kalaycı aradı. Firmaya da 3,5 milyon tonluk saha akitleri var ama bu kesinlikle Eynez’de olmayacak ve bu bölgede gündeme gelmeyecek. Bize söz verildi. Başta bu mücadeleyi verenlere teşekkür ediyorum.”