Somali liderinin oğlunun sebep olduğu ölüme ilişkin yeni rapor düzenlenecek

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 12:28 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 12:28 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un Fatih’te motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olmasına ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun yeni rapor düzenleyeceğini duyurdu.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı araç 30 Kasım’da motokurye Yunus Emre Göçer’e çarptı. Kaza sonrası altı gün yoğun bakımda kalan Göçer hayatını kaybetti.

Kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un asli kusurlu olarak belirtildi.

“BU KONU ÇOK SPEKÜLE EDİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan konuya ilişkin açıklama geldi. Tunç, “Bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor bekliyoruz. İnanıyorum ki iddianame süreci hızlıca tamamlanacaktır.

Bu konu çok speküle edilmeye devam ediyor. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatandaşımızın hakkı hukuku onu korumak çok önemli bizim için. Onun için bu konuya başında beri duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Vatandaşımızın hakkını hukukunu takip edeceğiz ve koruyacağız” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu çıktı

Yılmaz Tunç’tan AP Raportörünün Osman Kavala’yı ziyareti hakkında açıklama

Kaynak: TELE1