Soma’daki iş cinayetinde yaralanan 2 madenci taburcu oldu

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:24 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:24 pm

301 madencinin öldüğü facianın meydana geldiği Manisa Soma’da bir iş cinayeti daha meydana geldi. Özel bir linyit ocağında hafriyat çalışması sırasında toprak kayması sonucu bir işçi vefat etti, 3 işçi de yaralandı. İki emekçi, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Soma’nın Sarıkaya Mahallesi yakınlarındaki özel bir linyit ocağı sahasında dün saat 21.00 sıralarında hafriyat çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Sahada çalışan 4 işçi, tonlarca ağırlığındaki toprak yığınının altında kaldı. Mehmet Seren (30), Uğur Topbaş (33) ve Mehmet Arslan (53), diğer işçiler tarafından iş makinelerinin de kullanıldığı çalışmalarla çıkarıldı. Feyiz Acar’a ise ulaşılamadı.

Eşini Soma katliamında kaybeden kadın: Arayıp da bulamadığımız adaleti Kılıçdaroğlu getirecek

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kısa sürede ocağa gelen ekiplerin çalışmasıyla Acar, bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Feyiz Acar’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı işçiler Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşçiler Mehmet Seren ve Uğur Topbaş bu sabah taburcu oldu. Tedavisi devam eden Mehmet Arslan’ın ise sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Öte yandan, Feyiz Acar’ın memleketi Muş’ta toprağa verileceği öğrenildi.