Soma’da maden ocağında göçük! 1 işçi öldü 3’ü yaralandı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 10:25 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:03 am

Manisa Soma‘daki bir yer üstü linyit madeninde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu göçük altında kalan madencilerden 1’i hayatını kaybederken 3’ünün yaralandığı açıklandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir yer üstü madeninde toprak kayması meydana geldi.

5 İŞÇİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Darkale mevkisinde özel bir şirket tarafından işletilen yer üstü linyit ocağında hafriyat çalışması sırasında yaşanan göçük sırasında kamyon ve iş makinelerinde bulunan 5 işçi toprak altında kaldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi.

MESAİ ARKADAŞLARI KURTARDI

Toprak altında kalanlardan 4’ü mesai arkadaşlarının çalışmasıyla kurtarıldı. Bir işçi ise itfaiye ekiplerince çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ambulanslarla Soma Devlet Hastanesi’ne götürülen işçilerden 1’inin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Eşini Soma katliamında kaybeden kadın: Arayıp da bulamadığımız adaleti Kılıçdaroğlu getirecek

“TEK TESELLİMİZ YARALILARIMIZIN DURUMUNUN İYİ OLMASI”

CHP Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaralanan madencileri hastanede ziyaret etti. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Bakırlıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Çok üzgünüz… Bir madencinin hayatını kaybettiği kaza sonrası Soma Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan üç madencimizi, Milletvekilimiz Bekir Başevirgen, İlçe Başkanımız Levent Elbinsoy ile ziyaret ettik. Başhekim’den madencilerimizin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldık. Tek tesellimiz yaralı arkadaşlarımızın sağlık durumunun iyi olması. Hayatını kaybeden maden işçisi Fesih Acar’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun”