AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde müşavirliğini yapan Yusuf Yerkel’in çocuğu yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Kişisel sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşımlarda bulunan Yusuf Yerkel , “Yavrumuz Emir Zahit tam 1 aydır yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışıyor. Evet hayat belki devam ediyor ama bizim için hayat 1 aydır durdu. Çok zor çok. Bazen gücünüz tükeniyor. Nefesiniz daralıyor. Kalbiniz sıkışıyor. Hayatı hissedemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın Soma ve Ermenek raporu! Can değil para önemli…

Manisa Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia sonrası olayı protesto eden bir madenciyi tekmeleyen Yerkel, o dönem haftalarca konuşulmuş ve eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu.

Yerkel, 4 yıllık sürenin ardından ise twitter hesabından bir özür mesajı yayınlamıştı.

YUSUF YERKEL KİMDİR?

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da bir protestocuya tekme atan Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in hayatındaki ilginç detaylar…
T24’ten Ali Aslangül’ün haberine göre Yerkel’in hikayesi tekme öncesi ve sonrasıyla şöyle:

Soma faciasında bir madenciyi tekmelemesi ile Türkiye gündemine oturan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Erdoğan’la tanışıklığı babasından başlıyor

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma’da bir madenciye tekme atarken görüntülenen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, 33 yaşında. Ve onu akranlarından ayrıştıran sadece attığı tekme değil, kısa süre zarfında AKP ve yetkilileri ile kurduğu ilişki de.
Henüz devlette bir görev edinmeden düğününde 10 bakan ağırlayabilen Yerkel, adını AKP’nin Şubat, 2011’de düzenlediği “Türk Dış Politikası” konulu blog yarışması ile duyurdu. “Akçura’dan Davutoğlu’na: Türk Dış Politikasının Stratejik Zihniyeti’’ başlıklı makalesi ile yarışmanın birincisi olan Yerkel, ödülünü de Başbakan Erdoğan’ın elinden aldı.
Yarışmanın ardından AKP cenahının dikkatini çeken Yusuf Yerkel, o dönemde İngiltere’deki SOAS Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora eğitimi görüyordu. Akademia.edu.tr sitesindeki kişisel sayfasında SOAS’tan “mezun olduğu” bilgisini paylaşmasına rağmen attığı tekme sonrası yapılan kampanya sonucunda SOAS tarafından yapılan yazılı açıklamada Yerkel’in2011yılı sonrasında üniversiteyle “herhangi bir ilişiği bulunmadığını” belirtildi.

Erdoğan gibi İmam-Hatip mezunu

Yerkel’in ailesi ile Erdoğan’ın tanışıklığı ise makale yarışmasından çok daha eskilere dayanıyor. Erdoğan’ın baba Kubilay Yerkel ile yolu 16 yıl önce İstanbul’da kesişmişti. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında dönemin İstanbul Belediye Başkanı Erdoğan ile birlikte yer alan Kubilay Yerkel, oğlu Yusuf Yerkel’i Almanya’dan getirmiş ve bu okula kayıt ettirdi.

Bu tanışıklık nedeniyle, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bir miting düzenleyen Erdoğan, gündem yoğunluğu nedeniyle seyrekleşen aile ziyaretlerinden birini miting sonrası Yerkel’in ailesine yaptı.

Düğününde 10 bakan ve Erdoğan ailesi

Yusuf Yerkel 26 Aralık 2011 yılında Sümeyra Keleş ile evlendi. Rixos Otel’de düzenlenen nikahı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Nikahta çiftin şahitliklerini, dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic yaptı. Törene, dönemin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Reha Denemeç, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.