Soma maden işçileri kazandı, Bakanlık söz verdi…

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 11:47 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 11:47 pm

Bağımsız Maden İş Sendikası, bakanlıkta yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, Soma ve Ermenek maden işçilerine tazminatlarının ödenme sözü verildiğini duyurdu.

Soma maden işçileri, direnişlerinin 32. gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi. Bağımsız Maden İş Sendikası, bakanlıkta yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, Soma ve Ermenek maden işçilerine tazminatlarının ödenme sözü verildiğini duyurdu.

5 yıldır tazminat ve emeklilik haklarını alamayan Soma Kömürleri AŞ çalışanı işçiler, direnişlerinin 32. gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi.

Bağımsız Maden İş Sendikasından edinilen bilgiye göre görüşme olumlu geçti. Görüşmeden yalnızca Soma işçilerinin değil, Ermenek maden işçilerinin de tazminatlarının ödeneceğine ilişkin söz alındı.

Bağımsız Maden İş Sendikası, görüşme ve kazanımların ayrıntılarını açıklamak için yarın (6 Kasım) saat 12.00’de Kırkağaç Çam’daki yürüyüş alanında açıklayacaklarını duyurdu.

32 gün süren mücadele

Soma’da 2014 yılında 301 işçinin hayatını kaybettiği faciadan sonra 3 bin 500 işçi Uyar Madencilik ve Soma Maden İşletmeleri AŞ tarafından gerekçe gösterilmeksizin işten çıkartılmış, tazminatları ödenmemişti. Beş yıldır kıdem tazminatları ve emeklilik hakları için mücadele eden işçiler 5 Ekim’de, Bağımsız Maden İşçiler Sendikası öncülüğünde, seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Yürüyüşün engellenmesi üzerine oturma eylemi başlatan maden işçilerin haklarını alana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını açıklamıştı.